Ο Α. Ντινόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, μίλησε στις 8/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Νεκτάριο Νώτη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για τον προϋπολογισμό του 2015 όσον αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση:

«Δεν περικόπτεται απολύτως τίποτα. Ο προϋπολογισμός της αυτοδιοίκησης είναι ακριβώς αυτός που ήταν και πριν από ένα χρόνο, δηλαδή το 2014, παρά τα ψέμματα τα οποία ακούστηκαν από τους εισηγητές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Βουλή.
Ο προϋπολογισμός ήταν 2,9 δισ. ευρώ το 2014 και το 2015 είναι 2,917 δισ.. Ακούστηκε ότι περικόπτονται στο 1/5 ή στα 2/5 οι επιχορηγήσεις, οι οποίες δίνονται στα σχολεία και στις σχολικές επιτροπές για τις λειτουργικές δαπάνες τους, καθώς επίσης και για την θέρμανση των μικρών μαθητών, ειδικά στις ακριτικές περιοχές. Σπεκουλάρισαν ακόμα και στους μικρούς μαθητές του δημοτικού. Καμία περικοπή δεν γίνεται, αντιθέτως υπάρχει και μία αύξηση των επιχορηγήσεων προς τις σχολικές επιτροπές. Όλα τα σχολεία θα έχουν κανονικά θέρμανση, εφόσον βεβαίως αυτοί οι οποίοι είναι αρμόδιοι στις σχολικές επιτροπές προμηθευτούν εγκαίρως το πετρέλαιο... Όλη αυτή η σπέκουλα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ότι δήθεν τα παιδάκια θα κρυώνουν φέτος το χειμώνα, παραμένει μία σπέκουλα. Ο προϋπολογισμός της αυτοδιοίκησης είναι ο ίδιος και ίσως λίγο αυξημένος σε σχέση με το 2014. Δεν πρόκειται να γίνουν περικοπές. Πρέπει να πούμε ότι και οι δήμοι τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές στους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, δηλαδή, στους πόρους που δίνει το υπουργείο Εσωτερικών από χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης...».

* Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα:

«Μπορεί να έχουμε κάποιες διαφωνίες με την τρόικα, όπως είχαμε και το 2013 και το 2014, διότι και τότε η τρόικα, όπως ακριβώς και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -εδώ ταυτίζονται απολύτως-, αμφισβητούσαν τις προβλέψεις και τα επιτεύγματα της κυβέρνησης. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η τρόικα θα πέσουν έξω και το 2015. Έχουμε την υποχρέωση να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και να πείσουμε τους θεσμικούς μας εταίρους ότι, όπως ήταν σωστές οι προβλέψεις μας τις δύο προηγούμενες χρονιές, έτσι θα είναι και το 2015... Νομίζω ότι τελικά θα βρεθεί ένας κοινός τόπος, ώστε να προχωρήσουμε ομαλά την επόμενη χρονιά. Νέα μέτρα δεν πρόκειται να υπάρξουν, διότι νέα μέτρα μας ζητούσαν και τις προηγούμενες χρονιές και τελικά αποδείχθηκε ότι εμείς πέσαμε μέσα στις προβλέψεις μας...».

* Για την εθελούσια διαδημοτική κινητικότητα:

«Να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση ότι δόθηκε μία παράταση στην εθελούσια διαδημοτική κινητικότητα. Εμείς πετύχαμε τους στόχους μας. Καταφέραμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα της τρόικα, με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν σε αυτό και να έχουμε πολλά αιτήματα από δήμους που θέλουν παράταση της εθελουσίας διαδημοτικής κινητικότητας. Εδόθη αυτή η παράταση μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα