Ο Α. Ανδρεάδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, μίλησε στις 14/8 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Γιάννη Παπαγεωργίου. Μεταξύ άλλων είπε:

«Φέτος έχουμε μια, αναμενόμενη εν πολλοίς, καλή επίδοση, η οποία γίνεται ακόμα πιο σημαντική με δεδομένο ότι είχαμε το απρόοπτο της Ρωσίας με την Ουκρανία, το οποίο μας στερεί 300 εκατομμύρια ευρώ που θα είχαμε επιπλέον. Παρόλα αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι άλλες αγορές κάλυψαν το κενό, που δείχνει ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού και μια πολυφωνία σε πολλές αγορές...
Τη φετινή χρονιά θα καλύψουμε τις ελλείψεις που έχουν άλλοι τομείς της οικονομίας και πιστεύω ότι το ΑΕΠ θα κλείσει και πάνω από 0,6 - 0,7%. Εκτιμώ ότι θα φτάσουμε πάνω από το 1%, λόγω της επιπλέον συνεισφοράς του τουρισμού στα έσοδα... Εμείς πιστεύουμε ότι ο στόχος των 19 εκατομμυρίων τουριστών, που έθεσε ο ΣΕΤΕ, χωρίς την κρουαζιέρα -που είναι άλλα 2,2 εκατομμύρια-, θα υπερκαλυφθεί. Στην Αθήνα ο στόχος ήταν 750.000 τουρίστες επιπλέον και απ' ό,τι φαίνεται θα είναι αρκετοί παραπάνω. Όσον αφορά στα έσοδα, φαίνεται ότι και εκεί θα ξεπεράσουμε το στόχο των 13 δισ. ευρώ. Είμαστε ήδη, με βάση τον στόχο μας μέχρι το 2021 -όπου πρέπει να φτάσουμε τα 24 εκατομμύρια τουρίστες και τα 18 δισ. ευρώ έσοδα άμεσα-, περίπου στο 17. Είμαστε τρία χρόνια μπροστά δηλαδή από τον στόχο. Αλλά η αγωνία και η ανησυχία είναι να διατηρηθεί η δυναμική αυτή και ν' αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Όπως βλέπουμε η γειτονιά μας καίγεται, από την Ουκρανία και τη Ρωσία μέχρι τη Λιβύη. Είμαστε σε μια πολύ ευαίσθητη περιοχή και η εσωτερική πολιτική κατάσταση βέβαια δεν εμπνέει ιδιαίτερη αισιοδοξία...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα