ΕΛΣΤΑΤ και τρόικα για ΕΝΦΙΑ

Η ΕΛΣΤΑΤ και η τρόικα κρίνουν αν τελικά ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε περισσότερες δόσεις. Η κυβέρνηση επιθυμεί η πληρωμή του ενιαίου φόρου ακινήτων του 2014 να γίνει σε περισσότερες δόσεις, ακόμη και μετά τον Φεβρουάριο του 2015. Το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή απάντηση για το εάν μπορεί να εισπράττεται ο φετινός ΕΝΦΙΑ

και μετά τον Φεβρουάριο, με την προϋπόθεση όμως ότι τα έσοδα θα εγγραφούν στον προϋπολογισμό του 2014, προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Ο προγραμματισμός για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ έχει ήδη ανατραπεί, αφού η πρώτη δόση, που ήταν να πληρωθεί στα τέλη Ιουλίου θα καταβληθεί τελικά στα τέλη Σεπτεμβρίου. Προκειμένου να μην «πέσουν» όλοι οι φόροι μαζί (φόρος εισοδήματος και φόρος ακινήτων), η κυβέρνηση προσπαθεί να επεκτείνει τις δόσεις στις οκτώ δηλαδή μέχρι και το τέλος Απριλίου.

Ωστόσο, ακόμα κι αν η ΕΛΣΤΑΤ δεχθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχει την έγκριση και της τρόικας. Εν τω μεταξύ, με έκπληξη αντιμετώπισαν ακόμη και στο υπουργείο το γεγονός ότι ορισμένοι φορολογούμενοι πλήρωσαν στις αρχές Αυγούστου το φόρο ακινήτων σε δόσεις ή ολόκληρο. Το συνολικό ποσό που πληρώθηκε έφτασε τα 58 εκατ. ευρώ .

Keywords
Τυχαία Θέματα