Οριακή νίκη Μαντούρο

Ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος Νίκολας Μαντούρο αναδεικνύεται νικητής των προεδρικών εκλογών με 50,76% των ψήφων, ανακοίνωσε η εκλογική αρχή στη Βενεζουέλα. Η νίκη αυτή επιτρέπει στον Μαντούρο να συνεχίσει τη σοσιαλιστική πολιτική του προκατόχου του Ούγκο Τσάβες.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Μιράντα και νεότερος αντίπαλος του Μαντούρο, ο Ενρίκε Καπρίλες έλαβε ποσοστό 49.07%.

«Σήμερα, μπορούμε να πούμε

ότι είχαμε μια δίκαιη εκλογική νίκη», είπε ο Μαντούρο ενώπιον πλήθους οπαδών του που συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Καράκας.

Εν τω μεταξύ, ο Μαντούρο απηύθυνε έκκληση για ηρεμία και είπε ότι θέλει να ελεγχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής. «Η αντιπολίτευση ζητεί έλεγχο των εκλογικών αποτελεσμάτων, δεχόμαστε ευχαρίστως να διεξαχθεί ο έλεγχος αυτός. Ζητώ επίσημα από την εθνική εκλογική αρχή να πραγματοποιήσει έλεγχο» δήλωσε.

Νωρίτερα ο έτερος υποψήφιος και κυβερνήτης της πολιτείας Μιράντα Ενρίκε Καπρίλες, που απέσπασε ποσοστό 49,07% των ψήφων, είπε ότι αντίπαλός του Νίκολας Μαντούρο έχασε τις εκλογές.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την επίσημη ανακοίνωση του Νίκολας Μαντούρο ότι «νίκησε σε αυτές τις δίκαιες εκλογές», ο Καπρίλες είπε ότι δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών και ότι ζητεί από την εθνική εκλογική αρχή να καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι, μία προς μία από την αρχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα