Νίκη με Νιγηρία, διπλή ευκαιρία για Λονδίνο

Την ευκαιρία να περάσει στα ημιτελικά του Προολυμπιακού Τουρνουά και να βρεθεί ένα βήμα από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έχει η Εθνική, η οποία αντιμετωπίζει απόψε τη Νιγηρία στις 21:00 με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΤ3 .

Το όνομα του αντιπάλου δεν φοβίζει τόσο, αλλά δεν υπάρχει κανένα περιθώριο λάθους για την ελληνική ομάδα, αφού σε περίπτωση ήττας όλα τελειώνουν και
η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα χαθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά. Αντίθετα, η νίκη θα σημαίνει πως η «επίσημη αγαπημένη» θα έχει δύο ευκαιρίες για να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο. Είτε μέσω του ημιτελικού του Σαββάτου απέναντι στο νικητή του Ρωσία-Ανγκόλα, είτε-εφόσον χάσει στον ημιτελικό-στον μικρό τελικό, όπου θα βρει στο δρόμο της μίας εκ των Λιθουανίας, ΠΓΔΜ, Δομινικανής Δημοκρατίας και Πουέρτο Ρίκο.

Η Νιγηρία είναι γνωστή στην Εθνική αντίπαλος. Προ δέκα ημερών την αντιμετώπισε στο Σάο Κάρλος νικώντας δύσκολα με 88-76, στο πρώτο της φιλικό ματς με πλήρη σύνθεση (μετά την ενσωμάτωση Ζήση, Φώτση, Μπουρούση και τις ανάσες που πήρε ο Σπανούλης στο τουρνουά του Κάουνας). Τους πόντους της Εθνικής σε εκείνο το ματς είχαν πετύχει: Βασιλειάδης 3, Μπουρούσης 10, Ζήσης 10, Σπανούλης 20, Καλάθης 12, Φώτσης 3, Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 6, Μαυροειδής 3, Μάντζαρης 3, Σλούκας 3 (Μπράμος, Καϊμακόγλου, Καββαδάς απλή συμμετοχή). Στη μοναδική άλλη μονομαχία με τη Νιγηρία, ένα φιλικό στη Λευκωσία στις 7/7/1998, η Ελλάδα είχε επικρατήσει με 70-50 (12π. Παπανικολάου, 11π. Σιγάλας και Κορωνιός).

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Βιθέντε Μπούλτο (Ισπανία), ο Χουάν Χοσέ Φερνάντες (Αργεντινή) και ο Ρομπέρτο Ολιβέρος (Βενεζουέλα).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

(1) 18:30 Ρωσία-Ανγκόλα
(2) 21:00 Ελλάδα-Νιγηρία
(3) 00:30 ΠΓΔΜ-Δομινικανή Δημοκρατία
(4) 03:00 Λιθουανία-Πουέρτο Ρίκο
Keywords
Τυχαία Θέματα