Νίκη και φύγαμε για τους «8»

Τη νίκη η οποία θα την φέρει ένα βήμα από την πρόκριση οποία στην επόμενη φάση του Euro 2012, θα επιδιώξει η Εθνική Ελλάδας κόντρα στην Τσεχία στις 19:00,  στο στάδιο Miejski του Βρότσλαβ.
Το παιχνίδι μοιάζει με «τελικό» για την ομάδα μας , η οποία καλείται να εμφανίσει το πολύ καλό πρόσωπο του δευτέρου ημιχρόνου με την Πολωνία την περασμένη Παρασκευή.

Στη σημερινή αναμέτρηση ο Φερνάντο Σάντος στερείται  το βασικό του αμυντικό
δίδυμο (Αβραάμ Παπαδόπουλος-Παπασταθόπουλος) και αναγκάζεται να προχωρήσει σε εσωτερικές αλλαγές  ώστε να παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα.

Ο Πορτογάλος, εκτός απροόπτου, θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Χαλκιά και στην άμυνα - από δεξιά προς αριστερά - τους Τοροσίδη, Κατσουράνη, Κυριάκο Παπαδόπουλο και Χολέμπας. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Φωτάκης, Μανιάτης και Καραγκούνης. Στο δεξί άκρο της επίθεσης θα παίξει ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Φορτούνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Σαμαράς.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Σηφάκης, Τζόρβας, Μαλεζάς, Μάκος, Νίνης, Φετφατζίδης, Λυμπερόπουλος, Μήτρογλου και Γκέκας. Εκτός είναι ο τιμωρημένος Παπασταθόπουλος και δεν υπολογίζεται πλέον ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.
Από την άλλη μεριά οι Τσέχοι οι οποίοι προέρχονται από την ήττα της πρεμιέρας με 4-1 από τους Ρώσους, θέλουν να σβήσουν την κακή εικόνα με μία νίκη επί της εθνικής μας.
Με σύστημα 4-2-3-1 θα παρατάξει ο Μίχαελ Μπίλεκ την ομάδα του. Συγκεκριμένα, την εστία των Τσέχων θα υπερασπιστεί ο Τσεχ, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Γκεμπρεσελασιέ, Σίβοκ, Κάντλετς και Λιμπέρσκι. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Χούμπσμαν και ο Πλασίλ. Πιο μπροστά θα βρίσκονται οι Γίρατσεκ, Ροσίτσκι και Πιλάρ. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Μπάρος (ή ο Λάφατα).

Στον πάγκο θα καθίσουν οι Ντρόμπνι, Λάστουβκα, Χούμπνικ, Σούτσι, Ραϊτόραλ, Ντάριντα, Κολάρ, Ρέζεκ, Πετρζέλα, Νέσιντ και Πέκχαρτ.

Προϊστορία - Παράδοση

Φυσική στο άκουσμα του ονόματος Τσεχία, το μυαλό μας τρέχει στον ημιτελικό του «Ντραγκάο» στο  Euro 2004, όταν η Εθνική επικράτησε στην παράταση της σημερινής μας αντιπάλου. Όμως υπάρχουν άλλες δύο φιλικές αναμετρήσεις που έχουν λήξει 0-0.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει χάσει και στα πέντε διεθνή παιχνίδια κόντρα στην Τσεχοσλοβακία, συμπεριλαμβανομένης μίας ήττας (3-1) στο Euro του 1980, στα γήπεδα της Ιταλίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα