Νίκη ή παράδοση

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ απόψε κόντρα στην Ισπανία στις 18:45-ΑΝΤ1, αποφασίζει αν θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις μέχρι τελικής πτώσης για την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ ή θα παραδοθεί στις ορέξεις των "φούριας ρόχας".
Απέναντι στην Εθνική και την αναζήτηση της νίκης-οξυγόνο της ορθώνεται το εμπόδιο της Ισπανίας, καλύτερης κατά τους ειδικούς ομάδας της διοργάνωσης ως τώρα και κακού δαίμονα της ελληνικής ομάδας, που συνηθίζει να της φράζει το δρόμο προς το όνειρο ή να μετριάζει τη χαρά της
ακόμη και στις μεγάλες στιγμές της ιστορίας της. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως η ελληνική ομάδα έχει να πάρει ροζ φύλλο σε επίσημη αναμέτρηση τουρνουά εδώ και 11 χρόνια σε παιχνίδι με την Ισπανία. Τελευταία νίκη το 2002 με 86-73 στην ημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ στο Περιστέρι. Ενδιάμεσα υπήρξε ακόμη μία σε φιλική αναμέτρηση το 2005 στη Μαδρίτη με 88-80.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι έχει εστιάσει στην αντιμετώπιση των ταχύτατων και δημιουργικών γκαρντ της ισπανικής ομάδας (Ρούμπιο, Καλντερόν, Ροντρίγκεθ, Ρούντι και Γιουλ), αλλά και του Μαρκ Γκασόλ. Ο έλεγχος του ρυθμού, η διατήρηση της συγκέντρωσης και η απάντηση στο σκληρό παιχνίδι της καλύτερης άμυνας της διοργάνωσης με το ίδιο νόμισμα είναι βασικά ζητούμενα για την Εθνική.
Keywords
Τυχαία Θέματα