Συρία: τη Δευτέρα η έκθεση του ΟΗΕ

"Πιθανότατα τη Δευτέρα" θα δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

"Θα αναφέρει ότι σημειώθηκε σφαγή με χημικά όπλα. Θα περιλαμβάνει βεβαίως ενδείξεις για την προέλευση αυτής της σφαγής, η οποία διεπράχθη στις 21 Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό και η οποία προκάλεσε το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων", πρόσθεσε.

"Από τη στιγμή που μόνο το καθεστώς έχει στην κατοχή του τα αποθέματα, τον τρόπο και

το συμφέρον να το κάνει, μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα", τόνισε ο Φαμπιούς για τον οποίο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι την ευθύνη για την επίθεση φέρει το καθεστώς 'Ασαντ, ενώ ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τους αντάρτες ότι διέπραξαν το έγκλημα αυτό σε άρθρο του στην εφημερίδα New York Times.

"Δεν είναι αυτή η πραγματικότητα. Είναι μια εκδοχή που καλλιεργούν οι Ρώσοι εδώ και πολύ καιρό. (Ο Πούτιν) παίζει το παιχνίδι του", πρόσθεσε ο Φαμπιούς.

Ο γάλλος υπουργός τόνισε ακόμα ότι "την προσεχή εβδομάδα θα έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα, ανεξάρτητα από τις αρχικές προθέσεις για το εάν (το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας) μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο ή όχι", όπως πρότειναν οι Ρώσοι.

Ο Φαμπιούς πρόσθεσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζον Κέρι πριν από τη συνάντηση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών με το ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ σήμερα στη Γενεύη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα