Νιγηρία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από έκρηξη που σημειώθηκε σε ένα κέντρο εκπαίδευσης καθηγητών στη βορειοδυτική Νιγηρία, δήλωσε μια φοιτήτρια, ενώ για την επίθεση αυτή φέρονται να ευθύνονται δύο γυναίκες καμικάζι.

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που διεξάγονταν εξετάσεις στο κολέγιο αυτό στην πόλη Κονταγκόρα, στην πολιτεία του Νίγηρα.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή, η οποία σημειώνεται μόλις δύο ημέρες μετά την

βομβιστική επίθεση σε ένα γυμνάσιο και λύκειο αρρένων στην πόλη Πότισκουμ στην πολιτεία Γιόμπε.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας του Νίγηρα, ο Ιμπραχίμ Γκαμπάρι, επιβεβαίωσε ότι μια έκρηξη σημειώθηκε στο κολέγιο της Κονταγκόρα και πρόσθεσε ότι αστυνομικοί έχουν σπεύσει στο σημείο, χωρίς όμως να είναι σε θέση να δώσει πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων.

Η Μέρι Όκαφορ, μια φοιτήτρια που βρισκόταν στο κολέγιο, δήλωσε: «τουλάχιστον 10 φοιτητές σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν».

Σύμφωνα με την φοιτήτρια, η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που οι φοιτητές έδιναν εξετάσεις για το τέλος του εξαμήνου.

«Είδαμε πτώματα στο έδαφος μεταξύ της βιβλιοθήκης και της αίθουσας εστίασης των γυναικών. Μεταξύ αυτών ήταν και τα διαμελισμένα πτώματα δύο γυναικών, πιστεύουμε ότι πρόκειται για τις καμικάζι», επεσήμανε η Όκαφορ.

Στο μεταξύ τους 58 έφτασαν οι νεκροί από την επίθεση της Δευτέρας στο σχολείο αρρένων της Πότισκουμ, στη βορειοανατολική Νιγηρία, μία από τις χειρότερες επιθέσεις που αποδίδονται στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

«Ο απολογισμός είναι πλέον 58 νεκροί και ο αριθμός των τραυματιών έφτασε τους 117», δήλωσε ένας αξιωματούχος του σχολείου.

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας μεταμφιεσμένος σε μαθητή πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε την ώρα της πρωινής συγκέντρωσης πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα