Νιγηρία: Απόδραση 132 κρατουμένων από φυλακή

Ένοπλοι επιτέθηκαν σε μια φυλακή στην κεντρική Νιγηρία, η οποία είχε ήδη γίνει στόχος της Μπόκο Χαράμ το 2012, και απελευθέρωσαν τουλάχιστον 132 κρατουμένους, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Οι δράστες της επίθεσης στη φυλακή Κότον-Κάρφε, που σημειώθηκε χθες Κυριακή, χρησιμοποίησαν εκρηκτικά για να μπουν στο σωφρονιστικό κατάστημα και τουλάχιστον 132 από τους φυλακισμένους «απέδρασαν», όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νιγηρίας, ο Εμανουέλ Οτζούκβου, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πολλά μέσα ενημέρωσης της Νιγηρίας ανέφεραν πως περισσότεροι από 100 κρατούμενοι

απέδρασαν από τη φυλακή, όπου είναι γνωστό πως κρατούνται μαχητές της Μπόκο Χαράμ.

Ωστόσο σύμφωνα με τον Οτζούκβου η επίθεση συνδέεται με «εγκληματικές δραστηριότητες» και όχι με την εξέγερση των ισλαμιστών.

Η φυλακή αυτή είχε δεχθεί επίθεση τον Φεβρουάριο του 2012, όταν ένοπλοι είχαν σκοτώσει έναν φρουρό και είχαν απελευθερώσει 119 φυλακισμένους.

Ο Αμπού Κάκα, ένας εκπρόσωπος της Μπόκο Χαράμ που ο στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε κατόπιν, είχε αναλάβει την ευθύνη για την ενέργεια εκείνη, με στόχο την απελευθέρωση μαχητών της οργάνωσης.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Κόγκι, ο Ιντρίς Ουάντα, μετέβη στη φυλακή σήμερα για να διαπιστώσει το μέγεθος των ζημιών στη φυλακή, δήλωσε ένας εκπρόσωπός του, ο Τζέικομπ Ιλάι, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα