Νέο συλλαλητήριο

Σε πανελλαδική στάση εργασίας 12.00 έως 15.00 προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σήμερα, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης των συνδικάτων, ενώ στις 13.30 θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στις 18.00 διοργανώνουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα,
από κοινού με το ΤΕΕ, τον Δικηγορικό και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. «Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και θα εντείνουν τον αγώνα σε Ελλάδα και Ευρώπη, ώστε να μπει επιτέλους φραγμός στον οδοστρωτήρα ισοπέδωσης της κοινωνίας», αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην τρίωρη στάση εργασίας, καθώς και στο συλλαλητήριο.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος μαζί με αντιπροσωπεία της συνομοσπονδίας ευρωπαϊκών συνδικάτων συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Μανούελ Μπαρόζο στις Βρυξέλλες, τον επίτροπο απασχόλησης Λάζλο Άντορ και τους ηγέτες των πολιτικών ομάδων του ευρωπαικού κοινοβουλίου προκειμένου να τους παρουσιάσουν το πακέτο σκληρών μέτρων που επιβλήθηκε στους έλληνες εργαζόμενους.

Σήμερα εξάλλου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού θα πραγματοποιήσει διαμαρτυρία στην Ακρόπολη, με στάση εργασίας από τις 12.30 μμ έως το τέλος της βάρδιας, καθώς και συγκέντρωση, στις 13:30 μμ στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακόμη οι μηχανικοί του Δημοσίου, στο πλαίσιο του δεκαήμερου των κινητοποιήσεων του ΤΕΕ πραγματοποιούν 48ωρη πανελλαδική απεργία από χθες.

Λόγω της κινητοποίησης, ο ΙΣΑ έχει εξαγγέλλει 24ωρη απεργία, ενώ η ΟΤΟΕ έχει εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι.

Εξάλλου από 1ης Μαρτίου οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας διαμαρτυρόμενοι για τις υπέρογκες οφειλές σταματούν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους δικαιούχους όλων των ταμείων.
Keywords
Τυχαία Θέματα