Νέο ραντεβού Σαμαρά - Βενιζέλου

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα αλλά και το καυτό θέμα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει στην έκθεσή του ο ΟΟΣΑ θα απασχολήσει, μεταξύ άλλων, τη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι υπουργοί Υγείας και Γεωργίας εμμένουν στις αρχικές τους διαφωνίες για την πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ και για την αύξηση του χρόνου

ζωής του φρέσκου γάλακτος , ωστόσο μετά την ολοκλήρωση της διυπουργικής σύσκεψης ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι υπάρχει περιθώριο συμφωνίας.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις επικείμενες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, επανέλαβε ότι η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος υποχρεώνει τους εταίρους μας να τηρήσουν το δικό τους σκέλος της συμφωνίας, δηλαδή να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να πείσει τους δανειστές ότι δεν απαιτείται νέο δάνειο με όρους για την Ελλάδα.

Η τρόικα δεν ζητά νέα μέτρα, επανέλαβε το πρωί, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Εν τω μεταξύ, έμμεσες βολές στην ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς, εξαπέλυσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ερωτηθείς για τα τεκταινόμενα στο χώρο της κεντροαριστεράς, τόνισε πως κάποιοι έχουν την αίσθηση ότι θα λειτουργούν παρασιτικά προς το ΠΑΣΟΚ και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

«Αν σκεφτόμασταν όλοι το πρόσωπο και το κόμμα μας, η χώρα θα είχε πάει κατά διαόλου. Είναι αντιαισθητικό, άδικο και ανήθικο, να κάνουν κάποιοι τον συμπαθή και τον καλό, στις πλάτες του ΠΑΣΟΚ. Ήθος είναι να ορθώνεις το ανάστημά σου, και να δέχεσαι ακόμα και ύβρεις, στην προσπάθειά σου να σώσεις τη χώρα», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα