Νέο μήνυμα αισιοδοξίας

Αισιόδοξος για την έξοδο της χώρας από την κρίση εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο συνέδριο του Economist. «Τα πράγματα παραμένουν δύσκολα αλλά ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη σιγουριά, δεν ξεπεράσαμε την κρίση αλλά το φώς φαίνεται στην άκρη του τούνελ», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς και σημείωσε ότι η Ελλάδα σήμερα είναι πια θωρακισμένη και βρίσκεται κοντά στο πρωτογενές πλεόνασμα.
Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη για «φορολογικό νοικοκύρεμα» και κατόπιν μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών και των επιχειρήσεων, αρχής γενομένης από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δισταγμό να ολοκληρώσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και δεν θα κάνει καμία έκπτωση στην εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών.

«Όταν σταθεροποιηθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα θα πρέπει να κινηθούμε αποφασιστικά για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών», επεσήμανε ενώ τόνισε ότι και οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι ξέρουμε τις δυσκολίες και τα ρίσκα και προχωράμε βήμα βήμα χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς δισταγμούς.

Από το βήμα του Εκόνομιστ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως δίνει την εντύπωση είτε ότι προσπαθεί να δώσει παρηγοριά στον άρρωστο με συνειδητή ωραιοποίηση της ζοφερής πραγματικότητας, είτε ότι ετοιμάζεται για ηρωική έξοδο και εκλογές. Δεσμεύτηκε για ασφαλή και συντεταγμένη έξοδο από την κρίση. «Επιλογή μας δεν είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, αλλά να σώσουμε την Ελλάδα στο ευρώ. Αν όμως επιθυμούμε να μην αλλάξουμε νόμισμα στην Ευρωζώνη, πρέπει άμεσα να εγκαταλειφθούν τα αποτυχημένα μνημόνια της καταστροφικής λιτότητας, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Για αναστολή στη λογική και στην υπευθυνότητα κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέο,neo