Νέο κύμα κακοκαιρίας

Η πιο κρύα ημέρα του χειμώνα είναι η σημερινή, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Η νέα επιδείνωση του καιρού με χιόνια και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και αύριο, οπότε θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση. Ωστόσο οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σήμερα με μεγαλύτερη ένταση απόψε στα βόρεια και ανατολικά προάστια ενώ οι νιφάδες έχουν φθάσει σχεδόν σε όλη την Αττική. Kλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία

σε Πεντέλη, Αφίδνες και Πολυδένδρι, Κηφισιά, Φιλή, Βίλια.

Κλειστός ο δρόμος στη λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω και από Πεντέλη προς Νέα Μάκρη.

Σε ισχύ έκτακτα μέτρα του Δήμου Αθηναίων. Ανοιχτές οι θερμαινόμενες αίθουσες στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφ (Πειραιώς & Εχελιδών 69), το Καταφύγιο Αγάπης (Ευριπίδου 14) και το Κέντρο Ημέρας της Praksis (Δεληγιώργη 26-28). Σε 24ωρη λειτουργία το τηλέφωνο 1595. Για την εξυπηρέτηση των αστέγων χρηστών ναρκωτικών ουσιών λειτουργούν οι χώροι του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Ραφήνα για Μαρμάρι και από Αγία Μαρίνα για Νέα Στύρα, λόγω ισχυρών βόρειων β/α ανέμων στον Ευβοϊκό κόλπο που φθάνουν κατα τόπους τα 8 μποφόρ.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια απο το λιμάνι του Πειραιά και του Λαυρίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσης γνωστό αν τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων απο το λιμάνι του Πειραιά θα εκτελεσθούν κανονικά. Κλειστή παραμένει επίσης η γραμμή Καβάλα-Πρίνου λόγω βορείων ανέμων που φθάνουν πρόσκαιρα στα ανατολικά τα 8 μποφόρ.

Το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να επικοινωνούν πριν την αναχώρησή τους με τα κατα τόπους λιμεναρχεία.

Η Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία εξέδωσε το πρωί δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για θάλασσα Κυθήρων-Νοτιανατολικό Κρητικό Ιεράπετρα-Νοτιοδυτικό Κρητικό-Καρπάθιο και θάλασσα Καστελόριζου.

Οι πόλεις που επηρεαστούν από την κακοκαιρία την Τετάρτη είναι ο Βόλος, η Λαμία, η Κύμη, η Χαλκίδα, η Λιβαδειά, η Θήβα, η Αττική, η Κόρινθος, η Νεμέα, η Άνδρος, η Τήνος, η Νάξος, τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και αργότερα τα Δωδεκάνησα.
Στους -2 βαθμούς Κελσίου με υγρασία 74% και αραιή συννεφιά, είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Βέροια, αλλά και στην πόλη των Σερρών.

Στους -6 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 74% και αυξημένη συννεφιά, είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο.

Στους -5 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 50% και αίθριο καιρό, είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, στην Καστοριά, στην Κοζάνη, στα Γρεβενά, αλλά και στη Φλώρινα.

Εξαιτίας των χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν χθες, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται, από και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρα Πέλλας, μέσω Κερασιάς, από το 20ο έως το 25ο χλμ και μέσω Άρινισσας, από το 9ο έως το 25ο χλμ, ενώ στο νομό Χαλκιδικής, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (Ταξιάρχη – Αρναία, μέσω Χολομώντα), καθώς και στις επαρχιακές οδούς, Πολύγυρου – Ταξιάρχη, (μέσω Τσουκαλά) και Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδος.

Στον νομό Ημαθίας, αναγκαίες είναι οι αλυσίδες, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κοζάνης, από το 86ο έως το 98ο χλμ (μέσω Καστανιάς) και στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου, από το 19ο (διασταύρωση Κωστοχωρίου), έως το 26ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου), όπως επίσης, στο δρόμο που συνδέει την Καστανερή με τα Λιβάδια, στο Κιλκίς. Στην Καστοριά, αλυσίδες, χρειάζεται η επαρχιακή οδός Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο έως το 28ο χλμ.

Κλειστό είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο Πήλιο, εξαιτίας έντονης χιονόπτωσης. Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα χιονοδρομικά κέντρα Ελατοχωρίου, Περτουλίου και Σελίου. Σε λειτουργία είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο Πισοδέρι, αλλά και τα χιονοδρομικά κέντρα Καιμακτσαλάν και 3-5 Πηγαδίων. Το χιόνι είναι άφθονο στα περισσότερα κέντρα και διατηρείται σε άριστη κατάσταση καθώς οι θερμοκρασίες παραμένουν κάτω από το μηδέν. Οι οδηγοί κατά την κίνησή τους, προς τα χιονοδρομικά κέντρα, πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιόνι στα ορεινά-ημιορεινα άλλα και σε πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, βελτίωση από το απόγευμα.
άνεμοι: αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 πρόσκαιρα 8 μποφόρ με εξασθένηση, στα δυτικά βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από -02 (μείον δυο) έως 5 βαθμούς Κελσίου, στη Θράκη η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στη Θεσσσαλία, την Εύβοια και την ανατολική στερεά.
άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια τη νύχτα.
θερμοκρασία: από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.
άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 06 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στις βορινότερες περιοχές, στα Δωδεκάνησα βαθμιαία αύξηση των νεφώσεων και από τις απογευματινές ώρες βροχή η χιονόνερο.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια τη νύχτα.
θερμοκρασία: από 07 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια.
άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 03 έως 06 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια και στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

καιρός: αυξημένες νεφώσεις με χιόνι κατά περιόδους, βελτίωση από το απόγευμα.
άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
κυμα, νέα, καιρος, σχολεια, ισχύ, ρουφ, κεθεα, οκανα, πειραιας, βολος, λαμια, χαλκιδα, λιβαδειά, τηνος, χανια, ηρακλειο, θεσσαλονικη, κατερινη, βεροια, καστορια, κοζανη, φλώρινα, χλμ, καιμακτσαλαν, ΕΜΥ, ηπειρος, ηπειρο, κινηση στους δρομους, κλειστα σχολεια, κρητη, χιονι, χιονια, χιονοδρομικα, φλώρινα, ανδρος, γρεβενα, δωδεκανησα, εδεσσα, εθνικη, ευβοια, ηπειρος, θαλασσα, θηβα, θρακη, ιεραπετρα, κεθεα, κηφισια, ναξος, νησια, οκανα, πηλιο, ρεθυμνο, σημερινη, τηλεφωνο, αυξηση, αιθριο, αττικη, βιλια, βορεια, βροχη, γινει, δρομολογια, δρομος, δυτικη, εξυπηρετηση, υγρασια, ιδια, υπηρεσια, κελσιου, κυμη, κινηση, κιλκις, κορινθος, λειτουργια, λιβαδειά, λιμενικο σωμα, λιμενικο, μηδεν, νεμεα, νυχτα, οδος, οχηματα, πεντελη, πρινου, πρωι, ραφηνα, ρουφ, σωμα, στυρα, ισχύ, χιονοδρομικα κεντρα, χλμ, ωρες, αγια μαρινα, μποφορ, ηπειρο, κλειστο, οδηγοι, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα