Κλιμακώνεται η ένταση

Επεισοδιακή ήταν η προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη της τέως πρόεδρου του ΟΚΑΝΑ. Η κ. Μαλλιώρη αναγκάστηκε τελικά να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο πεζοδρόμιο της οδού Αβέρωφ, έξω από τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα καθώς ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού της απαγόρευσε να δώσει τη συνέντευξη στο αμφιθέατρο του κεντρικού κτηρίου.

Αντιδρώντας η κ. Μαλλιώρη δήλωσε πως τέτοια συμπεριφορά δεν

την έχει υποστεί ούτε στη χούντα, προσθέτοντας πως «κάποιοι επιθυμούν» να σιωπήσει.

Επιπλέον, χαρακτήρισε «ψεύδη και ανακριβή και επιλεκτική πληροφόρηση» τις κατηγορίες εναντίον της και προέτρεψε τον γενικό επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, να τη διαψεύσει, εάν τα όσα αναφέρει ο ίδιος για τον ΟΚΑΝΑ, δηλαδή ότι οι αυξήσεις μισθών κατά 182% στον Οργανισμό, αφορούν χρονικό διάστημα μετά το 2009.

Επίσης, είπε ότι το προσωπικό του ΟΚΑΝΑ έχει υπαχθεί κανονικά στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, και έχει υποστεί και τις τρεις μειώσεις μισθών, σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους.

Σε ανακοίνωσή της για τα όσα συνέβησαν έξω από τον ΟΚΑΝΑ, η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, που αναπληρώνει την παραιτηθείσα πρόεδρο, ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία.

Στις καταγγελίες σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών του ΟΚΑΝΑ αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε σήμερα με τους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας.

Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Δεν είμαι δικαστής. Είμαι υπουργός. Έχουν γίνει κάποιες συγκεκριμένες καταγγελίες από την πλευρά της κ. υφυπουργού, η οποία έχει την αρμοδιότητα και την οποία περιβάλλω με απεριόριστη εμπιστοσύνη, οι οποίες έχουν πάει στα αρμόδια όργανα. Η παραίτηση της κ. Μαλλιώρη έγινε αποδεκτή, διότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ιστορία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα