Νέες επιθέσεις σε χριστιανούς

Ο αριθμός των Ασσύριων χριστιανών που απήχθησαν από την εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία ανέρχεται συνολικά σε 220, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Τουλάχιστον 220 Ασσύριοι απήχθησαν τις τρεις τελευταίες ημέρες από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος σε ένδεκα χωριά" στην επαρχία Χασάκα (βορειοανατολική Συρία) που συνορεύει με την Τουρκία και το Ιράκ, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε αναφέρει αρχικά την Τρίτη την απαγωγή 90 Ασσύριων χριστιανών.

Ο διευθυντής του Ασσυριακού

Δικτύου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει την έδρα του στη Σουηδία, ο Ουσάμα Έντουαρντ, είχε δηλώσει χθες, Τετάρτη, πως σχεδόν 1.000 οικογένειες έχουν εγκαταλείψει από τη Δευτέρα τις εστίες τους στη βορειοανατολική Συρία για να βρουν καταφύγιο στις πόλεις της Χασάκα και της Καμισλί, "δηλαδή σχεδόν 5.000 άνθρωποι".

Ο ίδιος ανέφερε την απαγωγή 70 ως 100 Ασσύριων Χριστιανών, οι οποίοι είναι "στη μεγάλη πλειονότητά τους γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι".

"Διαπραγματεύσεις διεξάγονται με μεσολαβητές από τις αραβικές φυλές και μια προσωπικότητα της ασσυριακής κοινότητας ώστε να επιτευχθεί η απελευθέρωση των ομήρων", διευκρινίζει σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τη μκο, το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει πλέον 10 χριστιανικά χωριά της περιφέρειας Ταλ Ταμέρ την οποία οι κάτοικοί της εγκαταλείπουν μαζικά.

Περίπου 30.000 Ασσύριοι, μια κοινότητα από τις παλαιότερες που προσηλυτίσθηκαν στον χριστιανισμό, ζούσαν στη Συρία πριν από την έναρξη της σύγκρουσης στις 15 Μαρτίου 2011, οι περισσότεροι στη Χασάκα.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα