Νέα συνάντηση την Τετάρτη

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης η κρίσιμη συνάντηση εκπροσώπων από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με αντικείμενο το προγραμματικό πλαίσιο για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, που ξεκίνησε με καθυστέρηση, λόγω των διαφωνιών που υπήρξαν στις συσκέψεις υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην Ιπποκράτους, γύρω από τη συμμετοχή

μη πολιτικών στελεχών στην κυβέρνηση. Στη σύσκεψη των εκπροσώπων των τριών κομμάτων, διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων. Στελέχη τους, ανέφεραν ότι τα περισσότερα έχουν συμφωνηθεί, ωστόσο η σύσκεψη για το προγραμματικό πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας θα συνεχιστεί την Τετάρτη στις 13.00.
Και από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς υπάρχει πολική βούληση για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ορκωμοσία, κάτι που μπορεί να γίνει ακόμα αύριο.


Στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί στη Βουλή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ λίγο αργότερα ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί και με τον Φώτη Κουβέλη.


Ο κ. Σαμαράς που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι πρωθυπουργός θα ορίσει τον βασικό κορμό της κυβέρνησης. Η ΝΔ θέλει τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών, Αμύνης, Δημοσίας Τάξεως, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως καταλήγουν πάντως σε μικρό κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο πιθανόν θα συμμετέχουν 15 υπουργοί και 20 υφυπουργοί.

Διαβάστε προηγούμενη σχετική είδηση εδώ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα