Νέα στοιχεία για τον 45χρονο δολοφόνο

«Έπαιρνε χαρτζιλίκι από τη Χρυσή Αυγή και ο ίδιος και η οικογένειά του» λέει για το δολοφόνο του 34χρονου Παύλου το περιβάλλον του. Φίλος του Γιώργου Ρουπακιά αναφέρει πως «ίσως η οικονομική εξάρτηση από την τοπική οργάνωση τον ώθησε να πάει στο σημείο της συμπλοκής». Φωτογραφία του Έθνους που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει τον 45χρονο σε κατασκήνωση της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος ο δράστης
υποστήριξε ότι ήταν σε άμυνα, ωστόσο τόσο οι μαρτυρίες από τον τόπο της δολοφονίας, όσο και οι γιατροί, που μιλούν για επαγγελματικό χτύπημα, τον διαψεύδουν.

Δραματικό ξέσπασμα, την ίδια ώρα, του πατέρα του Παύλου Φύσσα, λίγο πριν από την κηδεία του γιου του, που θα γίνει στις 11.00 από το Νεκροταφείο Σχιστού. «Θέλω ο φονιάς να εκτελεστεί. Αυτό για μένα είναι η δικαίωση», είπε μιλώντας σε τηλεοπτικά κανάλια ο πατέρας του άτυχου Παύλου, ενώ κατήγγειλε εκ νέου, επικαλούμενος μαρτυρίες, τη στάση της αστυνομίας και την καθυστέρηση του ΕΚΑΒ.

Παραμένουν, εν τω μεταξύ, τα ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας. Πριν από λίγο, αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Mega,ότι κατέθεσε στην αστυνομία πως η ομάδα ΔΙΑΣ ήταν παρούσα στη συμπλοκή.

Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο πήρε ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Οι τρεις υπόλοιποι συλληφθέντες που τους βαρύνουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, αναμένεται να οδηγηθούν στις 3 το μεσημέρι στον ανακριτή Πειραιά, προκειμένου να απολογηθούν. Η σύζυγος του δράστη και η ξαδέλφη της, κατηγορούνται για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων, ενώ ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά για παράβαση του νόμου περί όπλων. Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αναμένεται να ρίξει φως στο πρόσωπο που κάλεσε το δολοφόνο λίγο πριν από το έγκλημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα