Στοιχεία για τη ρατσιστική βία

Μόλις έξι είναι οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για υποθέσεις ρατσιστικής βίας. Αυτό προκύπτει από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, ως απάντηση σε σχετική ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Γιαννακάκη. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης

εκκρεμούν έξι υποθέσεις ρατσιστικής βίας, ενώ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου έχουν σχηματιστεί, κατόπιν εγκλήσεως των παθόντως, επτά δικογραφίες.

«Θα μπορούσαν σε διάφορες περιπτώσεις να ασκηθούν διώξεις οι οποίες δυστυχώς δεν ασκήθηκαν. Η Χρυσή Αυγή μπορεί να χαρακτηριστεί ως εγκληματική οργάνωση και τα μέλη της να τιμωρηθούν αμείλικτα, η δε ηγεσία της να τιμωρηθεί ως ηθικός αυτουργός», δήλωσε στον Αθήνα 984 και τον Τάκη Καμπύλη ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος.

Η συζήτηση για την ενίσχυση του ποινικού οπλοστασίου θα είχε νόημα αν το υπάρχον πλαίσιο είχε εξαντληθεί, ενώ τώρα δεν έχει καν χρησιμοποιηθεί, τόνισε -μιλώντας στην ίδια εκπομπή- ο αναπληρωτής καθηγητής στο Πάντειο και μέλος της ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα