Νέα ενδοκυβερνητική κόντρα

Νέα κόντρα στους κόλπους της τρικομματικής κυβέρνησης με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και μετά την απόφαση της ΝΔ να καταθέσει τη δική της πρόταση νόμου, η οποία θα περιλαμβάνει προσθήκες στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο. «Ας ελπίσουμε ότι η ΝΔ έχει αρχίσει να καταλαβαίνει, μετά και από τις αντιδράσεις, ότι είναι μεγάλο πολιτικό και θεσμικό λάθος να μην προωθηθεί το αντιρατσιστικό

νομοσχέδιο», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Από το «δεν χρειάζεται νέος νόμος», η ΝΔ μετακινήθηκε στην κατάθεση «προσθηκών», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ και καλεί «τη ΝΔ και όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, να ψηφίσουν τη πρόταση νόμου που έχει κατατεθεί από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ».

«Είναι το πιο μεγάλο σφάλμα, αντί να νομοθετούμε ενωτικά κατά των νεοναζί, να διχάζουμε τον ελληνικό λαό. Είναι φανερό ότι κατατέθηκαν προτάσεις που διχάζουν ακόμη και εκείνους που τις υποστήριξαν», τονίζει η ΝΔ.

«Αυτή η συζήτηση», προσθέτει, «κακώς πήρε τις διαστάσεις που πήρε με την πρόταση μας μπορεί να τελειώσει ο περιττός θόρυβος και να συμπληρωθεί αυτό που χρειάζεται στο νομικό σύστημα επί της ουσίας. Η αντιμετώπιση των νεοναζί απαιτεί υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα όχι κομματικά παιχνίδια εντυπωσιασμού».

Η κοινή πρόταση νόμου ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αλλά και η ξεχωριστή πρόταση νόμου της ΝΔ, «όχι μόνο δεν κρύβει τις αντιφάσεις και τα κυβερνητικά αδιέξοδα, αλλά τα αναδεικνύει στο έπακρον», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πρωτοβουλία για τον αντιρατσιστικό νόμο θα αναλάβουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, διότι «το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τον ρατσισμό δεν επαρκεί», όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα