Επιστολή Σαμαρά στο Νάνο Βαλαωρίτη

Απάντηση στην ανοικτή επιστολή που του έστειλε ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και την άνοδο τη Χρυσής Αυγής, έδωσε με δική του επιστολή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Σε αυτήν ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος προσωπικά στηλίτευαν την παρουσία
και τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2012 και ότι ως αρχηγός ακόμη της αντιπολίτευσης ο κ. Σαμαράς προειδοποιούσε τους εταίρους για τον κίνδυνο η απότομη και μακροχρόνια ύφεση της Ελλάδας να οδηγήσει σε φαινόμενα "δημοκρατίας της Βαϊμάρης".

Επιπλέον ο κ. Σαμαράς επικαλείται το γεγονός ότι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπέβαλαν σήμερα πρόταση που βελτιώνει και επικαιροποιεί το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού, με τρόπο, όπως λέει, που να ενώνει τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας εναντίον των νεοναζί, χωρίς να μπλέκεται σε άλλα ζητήματα και χωρίς να δημιουργεί συνταγματικά προβλήματα.

Ο κ. Σαμαράς στέκεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που αντιμετωπίζει ένα ιδιαίτερο πρόβλημα, ήτοι τη μαζική λαθρομετανάστευση και υποστηρίζει ότι πρέπει να αφαιρέσουμε από τους νεοναζί το βασικό τους όπλο και όχι να τους οπλίσουμε ακόμα περισσότερο, αποσιωπώντας το πρόβλημα ή απαξιώνοντας όσους το θέτουν, σαν την ποιήτρια Κική Δημουλά.

Στόχος μας, καταλήγει ο πρωθυπουργός είναι να εξαλείψουμε τα αίτια που δυναμώνουν τους νεοναζί και να τους περιθωριοποιήσουμε πλήρως: Όχι να τους μετατρέψουμε σε δήθεν θύματα και να τους δυναμώσουμε.
Keywords
Τυχαία Θέματα