Νέα διαδήλωση στην πλατεία Ταχρίρ

Εκατοντάδες διαδηλωτές που αντιτάσσονται στη στρατιωτική εξουσία στην Αίγυπτο άρχισαν σήμερα να συγκεντρώνονται στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου με αίτημα τη δικαστική δίωξη των μελών των δυνάμεων ασφαλείας που ενεπλάκησαν στα πρόσφατα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν το θάνατο 17 ανθρώπων στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Υπέρμαχοι της δημοκρατίας ζήτησαν την πραγματοποίηση μιας μεγάλου εύρους διαδήλωσης σήμερα με
το σύνθημα "Παρασκευή της αποκατάστασης της τιμής" και αίτημα τη δίωξη των υπευθύνων.

Όπως και στις προηγούμενες συγκεντρώσεις, οι διαδηλωτές αξιώνουν επίσης να δοθεί τέλος στη στρατιωτική εξουσία, βάζοντας ιδιαίτερα στο στόχαστρο τον στρατάρχη Χουσέιν Ταντάουι, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό ηγείται της Αιγύπτου από την πτώση το Φεβρουάριο του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Μια αντιδιαδήλωση των υποστηρικτών του Συμβουλίου αυτού προβλέπεται επίσης να διεξαχθεί στη συνοικία Αμπασίγια, η οποία απέχει μερικά χιλιόμετρα από την πλατεία Ταχρίρ.

Την περασμένη Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και των διαδηλωτών που είχαν κατασκηνώσει από τα τέλη Νοεμβρίου μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης για να διαμαρτυρηθούν κατά του διορισμού από τον στρατό του πρωθυπουργού Καμάλ αλ Γκανζούρι, ο οποίος είχε διατελέσει πρωθυπουργός και υπό το καθεστώς του Χόσνι Μουμπάρακ.

Οι συγκρούσεις που διήρκεσαν ως την περασμένη Τρίτη προκάλεσαν το θάνατο 17 ανθρώπων.
Keywords
Τυχαία Θέματα