Πράγα: Επικήδεια τελετή για τον Β. Χάβελ

Ηγέτες και νυν και πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι από ολόκληρο τον κόσμο παρευρίσκονται στην επικήδεια τελετή για τον πρώην πρόεδρο της Τσεχοσλοβακίας και στην συνέχεια της Τσεχικής Δημοκρατίας Βάτσλαβ Χάβελ που τελείται στον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου στην Πράγα, χοροστατούντων του αρχιεπισκόπου της Πράγας Ντομινίκ Ντούκα και του επισκόπου Βάτσλαβ Μάλι, πολιτικών κρατουμένων υπό το κομμουνιστικό καθεστώς που ανέτρεψε η Βελούδινη Επανάσταση.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ
Μπιλ Κλίντον, οι πρόεδροι της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα και ηγέτες χωρών της ανατολικής Ευρώπης παρίστανται στην τελετή.

Ο πρόεδρος της Τσεχικής Δημοκρατίας Βάτσλαβ Κλάους, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και προσωπική φίλη του Χάβελ Μαντλίν Ολμπράιτ και ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας Κάρελ Σβάρτσενμπεργκ θα εκφωνήσουν τις επικήδειες ομιλίες.

Με τους ήχους της καμπάνας οι Τσέχοι θα κληθούν να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βάτσλαβ Χάβελ κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα του πένθους. Θ' ακολουθήσει το απόγευμα η αποτέφρωση της σορού.

Το βράδυ, πολλοί καλλιτέχνες, ανάμεσά τους το συγκρότημα Plastic People, θα δώσουν μεγάλη συναυλία στο κέντρο της Πράγας στη μνήμη του μεγάλου λάτρη της ροκ
Keywords
Τυχαία Θέματα