Νέα απομαγνητοφώνηση των CD για τα στημένα

Συνεχίστηκε η δίκη των στημένων αγώνων με κύριο θέμα συζήτησης να είναι η υπόθεση με τα πέντε κίτρινα ντοσιέ που είχε μείνει εκκρεμμής από την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε συνέχεια της περασμένης εβδομάδας αναφορικά στα 5 κίτρινα ντοσιέ τα οποία είχαν ζητήσει οι συνήγοροι υπεράσπισης να μην αναγνωστούν αφού δεν υπήρχε έκθεση πραγματογνωμοσύνης είπε η Εισαγγελέας:

«Αποδεικτικό μέσο είναι οι ψηφιακοί δίσκοι και όχι τα πέντε κίτρινα ντοσιέ (η απομαγνητοφώνησή τους). Δεν θα αναφερθεί το περιεχόμενο τους. Τα CD είναι αναγνωστέα έγγραφα και έχει γίνει νόμιμη άρση του απορρήτου. Είναι στη

διάθεση του δικαστηρίου και μπορεί να τους ακούσει.

Ηρειώτης: «Εδώ αναφέρεστε για μια διπλή πρόταση. Πρέπει να ληφθεί η νομιμότης των συνομιλούντων. Ποιοι μιλούν; Μπορεί να μιλάει και ο Μιτσικώστας.»

Εισαγγελέας: «Αμφισβητείτε τη γνησιότητά τους;»

Ηρειώτης: «Αμφισβητώ τα πάντα. Πρέπει να διαταχθεί πραγματογνωμοσύνη. Να ελεγχθεί η νομιμότητα της καταγραφής και η ταυτότητα των συνομιλούντων.»

Εισαγγελέας: «Να μην αναγνωστούν και να μη ληφθεί υπόψιν το περιεχόμενο των πέντε κίτρινων ντοσιέ. Όμως να γίνει και πάλι με νόμιμο τρόπο η απομαγνητοφώνησή τους.»

Μετά από τις συζήτησεις αυτές το δικαστήριο διατάσσει μερική απομαγνητοφώνηση του περιεχομένου των 82 ψηφιακών δίσκων και διορίζει πραγματογνώμονα τον αστυνόμο Αλεξόπουλο Ηλία και επίσης τον Γεωργακόπουλο Μιχαήλ προκειμένου να υποβάλλουν εκθέσεις των συνομιλιών μέχρι και τις 29 Οκτωβρίου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης θα διορίσουν από την πλευρά τους τεχνικούς συμβούλους εντός 48 ωρών. Όσον αφορά τα ντοσιέ η ένσταση έγινε δεκτή. Δε θα γίνει ανάγνωση του περιεχομένου τον 5 κίτρινων ντοσιέ.

Οι ημερομηνίες που έχουν καταγραφεί οι συνομιλίες είναι: 5/5/2011, 31/3/2011,27/8/2011, 1/4/2011, 10/4/2011,11/4/2011, 19/2/2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα