Να μην τέλειωνε ποτέ

Χωρίς νικητή ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ισπανίας στο Μπερναμπέου και η πρόκριση στον μεγάλο τελικό θα κριθεί στο Καμπ Νου στις 27 Φεβρουαρίου. Προηγήθηκε με τον Φάμπρεγκας η Μπαρτσελόνα, ισοφάρισε για τη Ρεάλ στο 81' ο Βαράν, που εντυπωσίασε με την εμφάνισή του και διαμόρφωσε το τελικό 1-1

Μπορεί να αγωνίστηκε για πρώτη του φορά σε clasico, ωστόσο έπαιξε σαν να τα έχει... φάει με το κουτάλι. Ο 19χρονος γάλλος αμυντικός της Ρεάλ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του και αφού σταμάτησε όποιον αντίπαλο βρέθηκε μπροστά του, σημείωσε το γκολ

της ισοφάρισης στο 81', μην επιτρέποντας στους μπλαουγκράνα να γυρίσουν στη Βαρκελώνη με προβάδισμα.

Χορταστικό, αλλά χωρίς γκολ ήταν το α' μέρος, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα και δυνατές μονομαχίες. Οι μαδριλένοι μπήκαν πιο δυνατά, εκμεταλλεύτηκαν κάποια λάθη στην αντίπαλη άμυνα και απείλησαν μόλις στο 2' με τον Ρονάλντο να αναγκάζει σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Πίντο. Σιγά σιγά όμως η Μπαρτσελόνα άρχισε να ανεβαίνει και να επιβάλλει το γνωστό της παιχνίδι με τις πολλές κοντινές πάσες, ψάχνοντας τον αμαρκάριστο. Κάπως έτσι στο 13' ο Ινιέστα έβγαλε τετ α τετ τον Αλμπα, αλλά αυτός αστόχησε.

Η πίεση συνεχίστηκε αμείωτη και οι μπλαουγκράνα άγγιξαν το γκολ σε δύο ακόμα περιπτώσεις. Αρχικά στο 21' όταν ο Τσάβι σημάδεψε το δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ και στο 24' όταν ο ίδιος παίκτης πλάσαρε σχεδόν σε κενή εστία (προηγήθηκε τραγικό λάθος του Καρβάλιο), αλλά ο Βαράν πρόλαβε να διώξει. Στη συνέχεια το ματς ήταν μοιρασμένο, αλλά έγινε πιο σκληρό, ενώ οι μαδριλένοι είχαν μία ακόμα καλή στιγμή, με τον Μπενζεμά στο 27' να σουτάρει άουτ από ευνοϊκή θέση.

Στην επανάληψη η Ρεάλ απείλησε πρώτη με τον Μπενζεμά, αλλά αυτή, που πανηγύρισε ήταν η Μπαρτσελόνα. Ο Μέσι έβγαλε τετ α τετ τον Φάμπρεγκας κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Λόπεθ και να πετύχει το εκτός έδρας γκολ, ανοίγοντας το σκορ στο 50'.

Ο Φάμπρεγκας στο 56' άγγιξε το 2-0, αλλά ο 20χρονος Βαράν, που ήταν εκπληκτικός στα μαρκαρίσματά του, έδιωξε την κατάλληλη στιγμή. Η συνέχεια ανήκε στη Ρεάλ, που σε δύο περιπτώσεις με τον Ρονάλντο θα μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά στο 60΄ο πορτογάλος σημάδεψε μόλις άουτ, ενώ στο 66' του πήρε την μπουκιά από το στόμα ο Πικέ.

Την ίδια ώρα η Μπαρτσελόνα προσπαθούσε να παγώσει το ρυθμό, ψάχνοντας αντεπιθέσεις για το δεύτερο γκολ. Σε δύο από αυτές απείλησε ουσιαστικά, αλλά ούτε ο Φάμπρεγκας στο 70' δεν βρήκε εστία, ούτε ο Πέδρο στο 73'.

Ο,τι όμως δεν κατάφεραν να κάνουν οι επιθετικοί των δύο ομάδων το έκανε ένας αμυντικός. Ο Βαράν, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε clasico, ισοφάρισε με κεφαλιά στο 81' μετά από σέντρα του Οζίλ και ο 19χρονος γάλλος επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο για την εξαιρετική του απόδοση. Οι μπλαουγκράνα είχαν την ευκαιρία στο 88' να πάρουν τη νίκη, αλλά ο Λόπεθ απόκρουσε σωτήρια σουτ του Αλμπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα