Να αποτραπεί το ολοκαύτωμα, αφού η Συρία θα είναι μόνο η αρχή

τουΧρήστου Α. Καπούτση

Τιπεριμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.

Περιμένουμε,με δικαιολογημένη αγωνία, το στρατιωτικόπλήγμα των αμερικανών και των συμμάχωντους εναντίον της Συρίας.

ΟΑμερικανός Πρόεδρος ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ, πουείναι και κάτοχος του Βραβείου ΝΟΜΠΕΛγια την ΕΙΡΗΝΗ, αποφάσισε την λύσηστρατιωτικού χαρακτήρα στη σπαρασσόμενηΣυρία. Επέλεξε τη στρατιωτική βία, απότη διπλωματία...

Ήδητο αεροπλανοφόρο ΝΙΜΙΤΣ που το συνοδεύουνΠολεμικά πλοία και υποβρύχια πλέουνπρος την Ερυθρά Θάλασσα. Εκτιμάται ότιτα αμερικανικά Πολεμικά πλοία καιυποβρυχία που βρίσκονται σε απόστασηβολή από τη ΣΥΡΙΑ, μεταφέρουν ένα φορτίο, πάνω από 300 πυραύλους Τόμαχοκ.

Τηνστρατιωτική επιχείρηση των αμερικανώνεναντίον της Συρίας, θα συνδράμουν καιη ΓΑΛΛΙΑ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΟ ΚΑΤΑΡ,ΤΑ ΗΑΕ, ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ, Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, ΗΙΟΡΔΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΒΕΙΤ.

ΟΙαμερικανοί σχεδιάζουν μια σκληρή, αλλάπεριορισμένης έκτασης επίθεση, διάρκειαςτο πολύ 3 ημερών, μέχρι να εξουδετερώσουνπερίπου 100-120 στρατιωτικούς στόχους στηΣΥΡΙΑ. Η έναρξη των Στρατιωτικών επιχειρήσεων, πιθανόν να καθυστερήσει,αφού θα πρέπει να την εγκρίνει τοΑμερικανικό Κογκρέσο. Η απόφαση τουΠροέδρου των ΗΠΑ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ , σύμφωναμε μετρήσεις της αμερικανικής ΚοινήΓνώμης, δενέχει λαϊκή υποστήριξη,για αυτό ζητείται η έγκριση του Κογκρέσου,ώστε να ενδυναμωθεί η αποδοχή και ηαπήχηση, αυτής της απόφασης. Πάντως,αρκετοί αμερικανοί Βουλευτές δεν έχουνπειστεί, για την αναγκαιότητα τηςστρατιωτικής δράσης στη Συρία.

Επίσης,αίσθηση προκαλούν και οι δηλώσεις πουέκανε στη DeutscheWelleγια το συριακό ζήτημα ο αμερικανόςδιεθνολόγος ΖμπίγκνιουΜπρεζίνσκυ.Ο επιφανής διεθνολόγος, ο Μπρεζίνσκυ,καταλογίζει στην αμερικανική πλευράέλλειψη ολοκληρωμένης στρατηγικής, γιατη ΣΥΡΙΑ και σημειώνει ότι τοστρατιωτικό-τιμωρητικό χτύπημα, είναιαμφίβολο αν λύνει το πολύπλοκο πρόβληματης Συρίας.

Φυσικά,παράλληλα με τις στρατιωτικέςπροετοιμασίες, κλιμακώνεται και οπόλεμος της προπαγάνδας,από ΟΛΕΣ τις εμπόλεμες πλευρές. Σχετικάμε την αξιοπιστία των στοιχείων πουπαρουσιάζουν οι αμερικανοί ισχυριζόμενοιότι ο ΑΣΑΝΤ χρησιμοποίησε χημικά εναντίοντων πολιτών, αίσθηση έχει προκαλέσειτο γεγονός ότι η έκθεση των βρετανικώνμυστικών υπηρεσιών αναφέρει322 νεκρούςαπό χημικά, ενώ η τετρασέλιδη αμερικανικήέκθεση που παρουσίασε ο αμερικανόςΥΠ.ΕΞ. Τζον Κέρι κάνει λόγο για1429 νεκρούς.Είναι τεράστια η απόκλιση και μάλλοναναλόγων διαστάσεων και το ψέμα...

Τιείδους στρατιωτική δράση ετοιμάζουνοι αμερικανοί.

Τοπιθανότερο είναι, η επίθεση αυτή θαπεριλαμβάνει χτυπήματα πυραύλωνcruise,κυρίως τακτικούς Tomahawk,που θα εκτοξευτούν από πολεμικά πλοίαεπιφανείας και υποβρύχια, τόσο αμερικανικάόσο και ΓΑΛΛΙΚΑ, με στόχους κάποιεςαποθήκες του Συριακού Στρατού όπουεκτιμάται ότι έχουν χημικά όπλα. Δενθα γίνουν χερσαίες επιχειρήσεις. Δενθα υπάρξουν αεροπορικοί βομβαρδισμοί.

Καιαυτό διότι, η ΣΥΡΙΑΚΗ αεράμυνα, είναιενισχυμένη με σύγχρονα ρωσικάαντιαεροπορικά συστήματα, που δενεπιτρέπουν την ανενόχλητη δράση τωναμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών. Αναφερόμαστεουσιαστικά σε μια επίθεση χαμηλώνστρατηγικών προσδοκιών, επίθεση, πουθα προσφέρει εντυπωσιακό θέαμα στουςτηλεθεατές και υψηλή τηλεθέαση στατηλεοπτικά δίκτυα, αλλά πενιχράαποτελέσματα, όσον αφορά τη μείωση τωνστρατιωτικών ικανοτήτων του καθεστώτοςΆσαντ. Επίσης,είναι σκόπιμο να αναφέρουμε, ανάλυσηΕΙΔΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ Εμπειρογνωμόνων,που έχει αποσταλεί στα ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑτων κρατών- μελών του ΝΑΤΟ, όπου καταλήγειστο συμπέρασμα ότι, δεν θα πρέπει απόαέρος να πληγούν οι χημικές βάσεις τουΑσαντ, διότι θα υπάρξει ακόμα χειρότερηπεριβαλλοντική καταστροφή στην Συρία.

Γιατίόμως οι αμερικανοί θα πραγματοποιήσουν,αυτή την περιορισμένη έστω, στρατιωτικήεπέμβαση στη ΣΥΡΙΑ. Κυρίως, γιαδύο λόγους.

Οπρώτος, διότι ,εάν δεν αναλάβει δράση ο αμερικανικόςΣΤΡΑΤΟΣ, μετά την παραβίαση της «κόκκινηςγραμμής», που είχε θέσει Ο ΠρόεδροςΟΜΠΑΜΑ, σχετικά με την χρήση χημικώνόπλων, τότε, οι ΗΠΑ θα εμφανίζονταν«αδύναμες» και ο αμερικανός Πρόεδροςαναποφάσιστος, άρα, με μειωμένο διεθνέςκύρος. Εξέλιξη, που συνιστά πλήγμα γιατο κύρος της Υπερδύναμης.

καιη δεύτερη αιτίατης αμερικανικής επίθεσης κατά τηςΣυρίας, είναι η διαφαινόμενη στρατιωτικήήττα των αντικαθεστωτικών συριακώνδυνάμεων. Ένα συνονθύλευμα μισθοφόρων,τζιχαντιστών και αντικαθεστωτικών, πουχρηματοδοτούνται αδρά από τα εμιράτα,την Σαουδική Αραβία και εξοπλίζονται από τη Δύση, με κύρια βάση εξοπλισμούτους την Τουρκία, αλλά και την Ιορδανία.Ήττα των αντικαθεστωτικών θα σήμαινε,ισχυροποίηση του ΑΣΑΝΤ και κυρίως, ενδυνάμωση του ΙΡΑΝ και της ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ.Εξέλιξη αρνητική για το ΙΣΡΑΗΛ , άρα καιγια τις ΗΠΑ.

Είναιεπιβεβλημένο να επισημάνουμε και τοεξής:

Γιαπρώτη φόρα, οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοίτους, ετοιμάζονται , να εμπλακούν σεέναν θρησκευτικό πόλεμο, για την πολιτικήκαι ιδεολογική και δογματική κυριαρχίαστο πλαίσιο του ΙΣΛΑΜ. Σε έναν πόλεμοσουνιτών εναντίον σιιτών μουσουλμάνων.Είναι σαφές ότι, στρατιωτική επέμβασητης Δύσης με στόχο την ανατροπή τουΑΣΑΝΤ, συνιστά , ουσιαστική υποστήριξητων σουνιτώνμουσουλμάνων.Και επομένως, οι αμερικανοί και σύμμαχοίτους, υποστηρίζουν την κυριαρχία τουσουνιτικού Ισλάμ στην Α.Μεσόγειο καιτη Β.Αφρική. Όμως, θα πρέπει να γνωρίζουμεότι, μεταξύ των αντικαθεστωτικώνσουνιτών που μετέχουν στον εμφύλιο καιμάχονται για την ανατροπή του δικτατορικούκαθεστώτος ΑΣΑΝΤ, βρίσκονται και ένοπλεςομάδες ακραίων τζιχαντιστων ισλαμιστώνκαι σκληροπυρηνικές εξτρεμιστικές καιμισθοφορικές ομάδες επαγγελματιώνδολοφόνων, με διασυνδέσεις με τηντρομοκρατική οργάνωση ΑΛ - ΚΑΙΝΤΑ ,όπως είναι η οργάνωση ΑΛ-ΝΟΥΣΡΑ. Πρόκειταιγια εξτρεμιστικές ισλαμικές Οργανώσεις,που χρηματοδοτούνται από το ΚΑΤΑΡ καιαπό το Ουαχαμπιτικό καθεστώς τουΒασιλικού Οίκου των ΣΑΟΥΝΤ, της ΣΑΟΥΔΙΚΗΣΑΡΑΒΙΑΣ.

Ηστρατιωτική επέμβαση των αμερικανώνκαι των προθύμων συμμάχων τους στηΣΥΡΙΑ, μάλλον δεν υπαγορεύεται απόΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ.

Καιαυτό γιατί: το νέο καθεστώς που θαπροκύψει από την ανατροπή του αδιαμφισβήτηταΔικτατορικού καθεστώτος του ΑΣΑΝΤ, μάλλον δεν θα είναι φιλικό προς τη Δύση,δεν θα είναι ανοιχτό σε δημοκρατικέςεξελίξεις, αφού η πολιτική εξουσία θαπεράσει στα χέρια φανατικών Ισλαμιστώνσουνιτών και ακόμη, δεν θα έχει ταεχέγγυα του σεβασμού των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝτων εθνοτικών ή θρησκευτικών ή καικοινωνικών μειονοτήτων.

Οελληνισμός της Συρίας.

ΣτηΣΥΡΙΑ υπάρχουν έλληνες, ελληνορθόδοξοικαι η Ελληνική Κυβέρνηση έχει καταρτίσειένασχέδιο απεγκλωβισμού και επαναπατρισμούτων Ελλήνων, που είναι μόνιμοι κάτοικοι στη Συρία.Υπολογίζονται από 3-5 χιλιάδες οι ελληνικήςκαταγωγής κάτοικοι στη Συρία. Ενώ είναιαρκετές χιλιάδες οι αραβόφωνοιΕλληνορθόδοξοι Χριστιανοί της Συρίας.Έχει σχεδιαστεί , από τα συναρμόδιαΥπουργεία Εξωτερικώνκαι Εθνικής Άμυνας,στρατιωτική επιχείρηση απεγκλωβισμούτους, στην περίπτωση που θα υπάρξειπεραιτέρω επιδεινώσει της κατάστασηςκαι εφόσον φυσικά επιθυμούν να επιστρέψουνστην Ελλάδα. Μεταγωγικά αεροσκάφη τηςΠολεμικής Αεροπορίας και ΠολεμικάΠλοία του Ναυτικού, είναι σε διαρκήετοιμότητα, για την μεταφορά ελλήνωναπό τη ΣΥΡΙΑ στην Ελλάδα.

ΗΙστορία καταγράφει αξιοσημείωτηελληνική παρουσία στη Συρία.

Ταυπολείμματα των ελληνιστικών πόλεωνπου δημιουργήθηκαν από τη μακεδονικήδυναστεία των Σελευκιδών ανάμεσα στον3ο και 1ο π.X. αι. είναι άφθονα: ΗAπάμεια διατηρείακόμα επιβλητικά ερείπια της στοάς, τωναψίδων θριάμβου, του θεάτρου που είναιένα από τα μεγαλύτερα αρχαία θέατρα. ΗΑΠΑΜΕΙΑ κατά την Σελευκιδικήπερίοδο απετέλεσε το στρατιωτικό κέντροτου ελληνιστικού κράτους της Συρίας.

ΣτηνΑΠΑΜΕΙΑ της Συρίας γεννήθηκε ένας πολύαξιόλογος Έλληνας. Ο Ποσειδώνιος οΑπαμεύς( 135 π.Χ.- 51π.Χ.), Στωικόςφιλόσοφος, αστρονόμος,και ιστορικός.Μάλιστα τον θεωρούσαν τον πολυμαθέστεροάνθρωπο του κόσμου για την εποχή του.Για τον Ποσειδώνιο από την ΑΠΑΜΕΙΑ, η«Ιστορία» της Ανθρωπότητας επεκτείνεταιπέρα από τη Γη και αποτελεί ένα τμήμα της Ιστορίας του Σύμπαντος!

Επίσηςστη Συρία είναι και το ΑυτοκέφαλοΕλληνορθόδοξοΠατριαρχείοτης Αντιοχείας,η μεγαλύτερη ελληνορθόδοξηκαι σήμερα αραβόφωνη χριστιανικήεκκλησίαστη ΜέσηΑνατολή. Από το 1343η έδρα του Πατριαρχείου βρίσκεται στηΔαμασκό, την Πρωτεύουσα της Συρίας.ΜιαΜεγάλη Πνευματική μορφή είναι ο Ιωάννηςο Δαμασκηνός, που γεννήθηκε στη Δαμασκό το 675 απόελληνικής καταγωγής γονείς. Θεολόγος,υμνογράφος έγινε Πατέρας της Εκκλησίαςμας και ένας εκ των Τριών Ιεραρχών.

Hθέση της Ελλάδας

Σεανακοίνωσή του το Ελληνικό υπουργείοΕξωτερικών, σχετικά με την κρίση στηνΣυρία και την ελληνική θέση, επισημαίνειότι: «Η Ελλάδα καταδίκασε και καταδικάζειμε καθαρό και απόλυτο τρόπο το έγκληματης χρήσης χημικών όπλων. Η Ελλάδαεπιμένει στην ανάγκη να διαφυλαχθείη πολιτική διαδικασία (Γενεύη 2), με στόχομια οριστική και βιώσιμη λύση στο δράματης Συρίας.
Οι θέσεις της χώρας μαςδιαμορφώνονται με γνώμονα το διεθνέςδίκαιο, το σεβασμό των ανθρωπίνωνδικαιωμάτων, την διαφύλαξη των εθνικώνστρατηγικών συμφερόντων σε μια περιοχήμε πολλά ανοικτά μέτωπα, την ανάγκησυγχρονισμού της στάσης μας σε άλλακρίσιμα ζητήματα, όπως η σταθερότηταστην Αίγυπτο, τη μέριμνα για τοελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας,όλους τους χριστιανικούς πληθυσμούς,όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτωςθρησκεύματος, τις υποχρεώσεις της χώραςστο πλαίσιο του ΟΗΕ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ καιτων διμερών μας συμβάσεων.
Από τηνΕλλάδα δεν έχει ζητηθεί ούτε συμμετοχήσε στρατιωτικές επιχειρήσεις ούτεπαροχή διευκολύνσεων.»

Καταλήγοντας,για τη σημερινή πολύ σοβαρή κρίση στηΣΥΡΙΑ, δυστυχώς, το μόνο που μπορούμενα ευχηθούμε αυτές τις δύσκολες ώρες, είναι να μην ξεφύγει η κατάσταση, καιπεράσουμε σε άλλα επίπεδα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣή χαοτικής υπερ-συστημικής κρίσης, μεεφιαλτικές προοπτικές

Επιμένωότι, ηστρατιωτική επιλογή, είναι η χειρότερηδυνατή λύση,για τη κρίση στη Συρία

Keywords
συρια, σαουδικη αραβια, ομπαμα, ειρηνη, νιμιτσ, συρια, γαλλια, τουρκια, ισραηλ, ηαε, μαροκο, ηπα, ζητείται, ασαντ, δραση, γαλλικα, νατο, βασεις, ιραν, χεζμπολαχ, ισλαμ, καταρ, ελλαδα, λύση, γνώμονα, αιγυπτος, οηε, νουμερα τηλεθεασης, εκθεση γενευης, σουλτάν μπιν νάσερ φαρχάν αλ σαούντ, σουλταν αλ σαουντ, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, μειωση μισθων, εκλογες ηπα, βουλευτες, των τριων ιεραρχων, τηλεθεαση, ζητείται, αφρικη, εδρα, ηαε, ηπα, ηττα, θαλασσα, ιορδανια, ιραν, ισραηλ, οηε, πλαισιο, σημερινη, ψεμα, αγορα, αγωνια, αδρα, αρχαια, ασαντ, βρισκεται, γαλλικα, γεγονος, γνώμονα, γονεις, δυστυχως, δηλωσεις, δικτυα, εγινε, ειρηνη, εκθεση, εξελιξη, εποχη, ερυθρα, ερυθρα θαλασσα, θεατρα, ισλαμ, καταρ, κυβερνηση, κυρια, κογκρεσο, λύση, λογο, μαροκο, μεριμνα, μειωση, μορφη, νατο, νιμιτσ, πλοια, ποσειδωνιο, σαουδικη αραβια, τμημα, τουρκια, υψηλη, φυσικα, φορα, χεζμπολαχ, χημικα, ωρες, ομαδες, θεολογος, θεσεις, χερια
Τυχαία Θέματα