Μοσχοπουλάει ο Αστερίξ

Εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα του 35ου τεύχους του Αστερίξ, με τις νέες περιπέτειες στους Πίκτες πουλήθηκαν μόλις έξι ημέρες μετά την κυκλοφορία του, στις 24 Οκτωβρίου.

Στη χώρα μας πάντως, η νέα εκδοτική επιτυχία που υπογράφει το δίδυμο Ντιντιέ Κονράντ και Ζαν Ιβ Φερί αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες.
Το νέο τεύχος έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ των πωλήσεων, μετά την οκτάχρονη απουσία των περιπετειών του Αστερίξ και του Οβελίξ.
Πανευτυχείς δηλώνουν οι υπεύθυνοι του Εκδοτικού
Οίκου Albert René, οι οποίοι δεν προλαβαίνουν τις ανατυπώσεις, προκειμένου να μην υπάρξουν ελλείψεις.

Ο Εκδοτικός Οίκος δεν έχει δώσει ακόμη στοιχεία για τον αριθμό των πωλήσεων, ωστόσο το Δίκτυο Fnac ανακοίνωσε πως έχει ήδη πουλήσει 200.000 αντίτυπα του «Αστερίξ στους Πίκτες» μόνο την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του. Το κόμικ εκθρόνισε το ευπώλητο «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» της L. James, το οποίο τις δύο πρώτες ημέρες στο δίκτυο της Fnac είχε ξεπεράσει τις 15.000 πωλήσεις. Ο εκδότης του «Αστερίξ στους Πίκτες» μπορεί να χαίρεται καθώς όπως λέει «δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι νέες περιπέτειες του Αστερίξ αποτελούν την επιτυχία της χρονιάς». Και συμπληρώνει: «Όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά στην Ισπανία και τη Γερμανία».
Το συγκεκριμένο τεύχος θα κυκλοφορήσει σε 15 χώρες και θα μεταφραστεί σε 23 γλώσσες. Συνολικά, εκδόθηκαν 5 εκατομμύρια αντίτυπα (τα 2 εκατομμύρια διακινούνται στη Γαλλία). Τέσσερα χρόνια μετά το τελευταίο τεύχος επετειακό Χρυσό Βιβλίο «L'anniversaire d'Astérix et Obélix - Le Livre d'or», το οποίο ανήκε εξ ολοκλήρου στον Αλμπέρ Ουντερζό, οι αναγνώστες παραμένουν σ' επιφυλακή κι ανυπομονούν για τις περιπέτειες του Αστερίξ και των συγχωριανών του.
Keywords
Τυχαία Θέματα