Μολότοφ και δακρυγόνα στην Αθήνα

Εκτός ελέγχου η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές των Εξαρχείων, ενώ σοβαρά επεισόδια σημειώνονται και στην Ομόνοια, μετά τη δεύτερη πορεία με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από αστυνομικό στα Εξάρχεια. Η ατμόσφαιρα στην Αθήνα είναι πολεμική, με μικρές εστίες φωτιάς να εκδηλώνονται σε δρόμους γύρω από τις πλατείες Εξαρχείων και Ομονοίας. Λίγο μετά τις 8 το βράδυ η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην οδό Οικονόμου στα Εξάρχεια, χωρίς

να υπάρχουν περισσότερες αναφορές για τυχόν εγκλωβισμένους.

Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε περίπτερα και στάσεις λεωφορείων, σε υποκατάστημα τράπεζας και σε ένα πολυκατάστημα κοντά στην πλατεία Συντάγματος. Κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβα μολότοφ στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, μπροστά από τα ΕΛΤΑ, ενώ προηγήθηκε πετροπόλεμος στην Πανεπιστημίου στο ύψος της Κριεζώτου και ζημιές σε κατάστημα της οδού Σταδίου. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση βομβών κρότου-λάμψης.

Οι πολίτες σχημάτισαν αλυσίδα περιφρούρησης μπροστά από τους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στο πάνω μέρος της πλατείας, στο Σύνταγμα.

Έξω από το κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών κουκουλοφόροι έσπασαν μάρμαρα και πέταξαν νεράντζια στους αστυνομικούς, που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Τα επεισόδια κορυφώνονται στην πλατεία Εξαρχείων όπου από νωρίς στήθηκαν οδοφράγματα με κάδους στην Εμμανουήλ Μπενάκη και αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά. Η ένταση μεταφέρθηκε και στην οδό Πατησίων στους δρόμους περιμετρικά του Πολυτεχνείου.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα που ήταν συγκεντρωμένα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης επιτέθηκαν σε δύο αστυνομικούς που ήταν ντυμένοι με πολιτικά ρούχα. Αμέσως, έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει οξυνθεί. Τα επεισόδια είναι σε εξέλιξη στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου διαδηλωτές πετούν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς, με τους δεύτερους να κάνουν χρήση χημικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα