Aνησυχία στις αγορές

Εξαπλώνεται η ανησυχία στις αγορές αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Κοντά στο 8% εξακολουθεί να κινείται το επιτόκιο του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, ενώ μετά την πτώση πάνω από 11% μέσα σε δύο μέρες, σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών σημειώνει στο άνοιγμά του άνοδο κατά 0,75%. Στη βύθιση των αγορών έρχονται να προστεθούν σενάρια για κυβερνητική αναδίπλωση στο στόχο για έξοδο της Ελλάδας

από το μνημόνιο.

Είμαστε υπό συζήτηση, αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, μετά το δημοσίευμα του Ρόιτερς ότι η Αθήνα κάνει δεύτερες σκέψεις ως προς την πρόωρη ολοκλήρωση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων. «Κάποιοι κακώς έδωσαν την εντύπωση ότι έχουμε τελειώσει εδώ με τα μνημόνια. Δεν έχουμε τελειώσει», δήλωσε στον Α984 και τη Νόνη Καραγιάννη ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Μνήμες της κρίσης του 2012 ξυπνούν από τις τεράστιες απώλειες στη χρηματιστηριακή αγορά και την άνοδος των spread των ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με άρθρο του πρακτορείου Bloomberg.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι αποδόσεις των 10ετων ομολόγων των υπερχρεωμένων κρατών σημείωσαν μεγάλη άνοδο με επικεφαλής την Ελλάδα, η οποία παρέσυρε την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ιρλανδία.
Η απόδοση του 10ετους ελληνικού ομολόγου κινήθηκε 82 μονάδες βάσης στο 7,83%. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 23 Ιουλίου 2012.

Η αγορά περιμένει μια πολιτική δήλωση, είτε από την κυβέρνηση είτε από το εξωτερικό, και ηρεμία. Θα γκρεμιστούν σε μια εβδομάδα όσα χτίζαμε δύο χρόνια, δήλωσε ο Παύλος Δεπόλας, αντιπρόεδρος χρηματιστηριακής εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα