O Tύπος της Πέμπτης

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Νύχτα κολάσεως στη Βορ. Ηπειρο»

Η εφημερίδα γράφει ότι «φωτιά στα Βαλκάνια απειλούν -απροκάλυπτα πια- να βάλουν οι Αλβανοί εθνικιστές, που χρόνια καραδοκούν, για να υλοποιήσουν το διόλου κρυφό σχέδιό τους».

ΕΘΝΟΣ: «Σκληρό μήνυμα από τις αγορές προς όλους»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «με μαζικές πωλήσεις μετοχών και ομολόγων αντέδρασαν οι επενδυτές για δεύτερη μέρα στο ρευστό πολιτικό σκηνικό και στα σχέδια για πρόωρη έξοδο από το Μνημόνιο,

στέλνοντας σαφές και αυστηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την ανάγκη σταθερότητας».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «"Ο Μονόφθαλμος Αντίχριστος του Ισλάμ είναι εδώ". Ετσι διαδίδουν οι τζιχαντιστές»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «μέχρι και αληθινές φωτογραφίες ενός μονόφθαλμου μωρού χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος για να στρατολογεί μαχητές και να προπαγανδίζει τη θεωρία του τέλους του κόσμου!».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ανοιχτό δάνειο 15 δισ. από την Ε.Ε. αντί για ΔΝΤ»

Η εφημερίδα γράφει ότι «θετική στην ιδέα του "ανοιχτού δανείου" ύψους μέχρι και 15 δισ. ευρώ που «προσφέρει» η Ε.Ε. δείχνει η Αθήνα μετά το τελευταίο Eurogroup του Λουξεμβούργου ώστε η «απαγκίστρωση» από το Μνημόνιο να γίνει με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «ΔΩΡΟ ΣΕ Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ κατασχέσεις στον κόσμο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «προκλητική ρύθμιση για τη σωτηρία των υπερχρεωμένων κομμάτων (ειδικά της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ) έκανε δεκτή η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που κατάσχονται ακίνητα, συντάξεις και μισθοί των υπερφορολογούμενων συμπολιτών μας. Η υποκρισία της συγκυβέρνησης των... success stories σε όλο της το μεγαλείο».

ΕΣΤΙΑ: «Κρίσιμη αναμέτρηση με πολλές συνέπειες»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «όταν το Κράτος αδικεί, ευτελίζεται η έννοια της δίκαιης Κοινωνίας. Και ενθαρρύνονται και η οργή και η αγανάκτηση. Ξυπνά στους πολίτες το αίσθημα της εκδίκησης και της αυτοδικίας. Αλλά όταν αδικείται ένας, όλοι γινόμαστε άδικοι. Και τότε όλοι κινδυνεύουμε».

Η ΑΥΓΗ: «Οπισθεν ολοταχώς στην αγκαλιά της τρόικας»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σαμαράς - Βενιζέλος εγκαταλείπουν τους λεονταρισμούς περί «εξόδου από το Μνημόνιο». Σήμα υλοποίησης όλων των σκληρών μέτρων εξέπεμψαν προς δανειστές και αγορές οι δύο συμπρόεδροι από το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ακατάσχετη πρόκληση»

Η εφημερίδα υποστηρίζει «σε αγαστή συνεργασία βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ πέρασαν με σκανδαλώδη τρόπο διάταξη στο νομοσχέδιο για το πολιτικό χρήμα, η οποία διασφαλίζει ότι το 40% της κρατικής χρηματοδότησης θα καταλήγει στα ταμεία των καταχρεωμένων κομμάτων τους».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Μήνυμα προς αγορές για σταθερή πορεία»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «διπλό μήνυμα προς τις αγορές και τον ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε ο πρωθυπουργός εν μέσω της συνεχιζόμενης ανόδου των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων και της πτώσης στο Χρηματιστήριο. Με αποδέκτη τις αγορές, ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, κατέστησε σαφές πως η προσπάθεια εξόδου από το Μνημόνιο δεν θα επιφέρει χαλάρωση των ασκούμενων πολιτικών και εμφανίσθηκε πεπεισμένος ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Σε ελεύθερη πτώση»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «η χθεσινή εικόνα στις ελληνικές αξίες, είτε πρόκειται για τα ομόλογα, είτε για τις μετοχές, έρχεται ως επιβεβαίωση, μεταφέροντας ισχυρό μήνυμα στους Ελληνες πολιτικούς, στην κυβέρνηση και κυρίως στην αντιπολίτευση, σε σχέση με τα περιθώρια απεγκλωβισμού από την εποπτεία των δανειστών, αλλά και τις δυνατότητες ανεξάρτητης χρηματοδότησης μέσω των αγορών».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Καμιά χαλάρωση της αντιλαϊκής επίθεσης»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «μήνυμα επιτάχυνσης της αντιλαϊκής πολιτικής έδωσε, χτες, η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που εντείνεται ο αποπροσανατολιστικός καβγάς της με τον ΣΥΡΙΖΑ, στήνοντας μια τεχνητή πόλωση με σκοπό, μεταξύ άλλων, να συγκαλυφθεί η στρατηγική τους σύμπλευση».

ΤΑ ΝΕΑ: «Δεν ανοίγουν την πόρτα οι αγορές»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ανησυχία και ερωτηματικά για τις επιπτώσεις του στην προσπάθεια εξόδου της ελληνικής οικονομίας από την κρίση προκαλεί το σφυροκόπημα για δεύτερη ημέρα χθες των μετοχών του Χρηματιστηρίου και των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου».

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: «Ακατάσχετο πολιτικό χρήμα»

Η εφημερίδα γράφει «από τον εισαγγελέα καλούνται συν και πρώην πολιτικοί αρχηγοί για τα περί «αργυρώνητων». Πρωτοφανής τροπολογία Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ «προστατεύει» τα δύο κόμματα από τις τράπεζες».

Kontranews: «Στον γκρεμό μας πέταξαν ντόπιοι και ξένοι»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το επικοινωνιακό πυροτέχνημα Βενιζέλου - Σαμαρά, για έξοδο στις αγορές χωρίς προηγουμένως να εξασφαλίσουν τις στοιχειώδεις εγγυήσεις, οδήγησε στην ολοκληρωτική κατάρρευση του χρηματιστηρίου, την εκτίναξη των σπρεντ σε επίπεδα χρεοκοπίας, φέροντας για μια ακόμα φορά τη χώρα μας στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος με τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες να προειδοποιούν για ευρωπαϊκή κρίση χρέους Νο2 και να την χρεώνουν στην Ελλάδα».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Βάλτε "φρένο" τώρα»

Η εφημερίδα σημειώνει «δραματική έκκληση στου ΣΜΕΧΑ για άρση της αβεβαιότητας. "Κραχ" στο Χρηματιστήριο - Στα ύψη τα spreads. Αμεσες κινήσεις από την κυβέρνηση ζητά η αγορά»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Σενάριο αλλαγής πλεύσης μετά το κραχ στις αγορές»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «αλλαγή πλεύσης βλέπουν για την Αθήνα οι εταίροι της στην Ευρωζώνη, με την ελληνική πρωτεύουσα να "μαλακώνει" τη στάση της όσον αφορά τον τερματισμό της χρηματοδότησης, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters από τις Βρυξέλλες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, το ποντικι, δημοκρατια, μνημονιο, ωρα, αθηνα, ελευθεροτυπια, δωρο, ΠΑΣΟΚ, success, εστια, αυγη, σαμαρας, βενιζελος, εφημεριδα, καθημερινη, συριζα, βουλη, ριζοσπαστησ, ποντικι, τραπεζες, σπρεντ, ελλαδα, σμεχα, κραχ, spreads, ναυτεμπορικη, reuters, βρυξέλλες, πηγη, απε-μπε, Αντωνης Σαμαρας, εφημεριδες, χρηματιστηριο, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, σχεδιο αθηνα, κομματα, βουλευτες, ακινητα, αυγη, δημοκρατια, καθημερινη, ναυτεμπορικη, ομολογα, πρωτοσελιδα, σωτηρια, φωτογραφιες, ωρα, reuters, αγκαλια, αλβανοι, απε, βαλκανια, γινει, δανειο, δειχνει, δικτυα, ευρω, εννοια, ερχεται, εφημεριδα, ζητα, ιδεα, ιδια, θεωρια, εικονα, ισλαμ, κραχ, κυβερνηση, ξυπνα, ποντικι, πορτα, πωλησεις, ρυθμιση, σμεχα, σπρεντ, σχεδια, σχεδιο, φορα, χρημα, αγορες, χωρα, οργη, σημα, spreads, success
Τυχαία Θέματα