Aλληλεγγύη για τους συνανθρώπους μας

Η ανάγκη για αλληλεγγύη και βοήθεια όσων συνανθρώπων μας την χρειάζονται κυριαρχεί στα σημερινά μηνύματα για την ημέρα των Χριστουγέννων. Με καλό καιρό θα εορταστούν τα Χριστούγεννα, εντός και εκτός των τειχών της πρωτεύουσας. Αυξημένη είναι φέτος η έξοδος των Αθηναίων, με την τροχαία να εκτιμά ότι τα διόδια πέρασαν περίπου 90 χιλιάδες περισσότερα οχήματα σε σχέση με πέρσι. Ωστόσο, ο εσωτερικός τουρισμός εμφανίζει μείωση 20% σε

σχέση με πέρσι και παρά τις πολύ χαμηλές τιμές πολλές ξενοδοχειακές μονάδες δεν έχουν ανοίξει, όπως είπε στον Α984 και το Γιάννη Παπαγεωργίου ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, Σπύρος Γκίνης.

Σε εορταστική ατμόσφαιρα η Αθήνα, με την Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι να έχει μεταμορφωθούν σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο με παιχνίδια και δραστηριότητες για όλους. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν σε προσιτές τιμές στην Παραμυθούπολη, το Καρουζέλ και το Παγοδρόμιο.

Χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης προσφέρει σήμερα το κέντρο αστέγων του Δήμου Αθηναίων στο κλειστό γήπεδο του Ρουφ.

Μήνυμα ελπίδας για μια νέα αρχή που συμβολίζει η γέννηση του Θεανθρώπου και αλληλεγγύης για τον πλησίον που έχει ανάγκη, στέλνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος για τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Ιερώνυμος τονίζει ότι ο λαός μας γνωρίζει να επιβιώνει σε δύσκολους καιρούς και η Εκκλησία συμβάλλει και θα συμβάλλει όπως μπορεί για τη στήριξη των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας.

Ο Αρχιεπίσκοπος ζητά από την Πολιτεία να επιτρέψει την αξιοποίηση της περιουσίας που έχει απομείνει στην Εκκλησία προς όφελος του λαού και θέτει στη διάθεση όποιου θέλει να καλλιεργήσει τη γη ή να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία τα κτήματά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα