Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές

Μικτά πρόσημα εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές με τους επενδυτές να υιοθετούν επιφυλακτική στάση μετά την απόφαση της Federal Reserve να συνεχίσει τις αγορές ομολόγων και να συνδέσει τους στόχους για τα επιτόκια με τον πληθωρισμό και την ανεργία.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αποφάσισε χθες να διατηρήσει αμετάβλητα στα ιστορικά τους χαμηλά τα επιτόκια της, ενώ ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει
τις αγορές κρατικών ομολόγων στο ρυθμό των 45 δισ. δολ. τον μήνα στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος που θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο πρόγραμμα γνωστό ως Operation Twist.

Την ίδια στιγμή, η Fed άλλαξε την επικοινωνιακή στρατηγική της προσδιορίζοντας τα επίπεδα ανεργίας και πληθωρισμού που θα την ωθήσουν στην πρώτη αύξηση των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων της.

Ο επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke προειδοποίησε πάντως ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει την ικανότητα να προστατεύσει την αμερικανική οικονομία από τον δημοσιονομικό γκρεμό.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 σημειώνει οριακές μεταβολές στις 280,56 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει μικρές απώλειες στις 5.942,62 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,10% στις 7.608 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται σε ποσοστό 0,15% στις 3,652 μονάδες.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα