«Μια χρονιά γεμάτη Μελίνα»

Για την απονομή των βραβείων «Μελίνα Μερκούρη», το οποίο απονεμήθηκε απόψε στη Λένα Δροσάκη για τη συμμετοχή της στις παραστάσεις «Ramona Travel - Η γη της καλοσύνης» και «Πολιτισμός: μια κοσμική τραγωδία» και για τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, καθώς συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από το θάνατο της, μίλησε η Μανουέλα Παυλίδου, Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη και την εκπομπή «Αθήνα
Μ ακούς;»

«Όλα τα κορίτσια και τα οκτώ που έχουν κερδίσει είναι σπουδαία, ευαίσθητα και ευγνώμων στο γεγονός οτι έχουν πάρει το βραβείο αυτό, το οποίο θεωρώ οτι έχει ενα αρκετά σημαντικό βάρος. Όλα τα κορίτσια συνεχίζουν μια θαυμάσια πορεία και αυτό οφείλεται στην επιτροπή η οποία το ψάχνει πολύ, της οποίας Πρόεδρος είναι η Μάγια Λυμπεροπούλου».

«Η χρονιά που πέρασε ήταν μια χρονιά "γεμάτη Μελίνα", ξεκινώντας απο την έκθεση που έγινε στο Μουσείο Μπενάκη, το βιβλίο - coffee table - που βγάλαμε το Ίδρυμα για την Μελίνα , τις εκδηλώσεις που έγιναν μιαστις Πρέσπες που πραγματοποιήθηκε και στο Ηρώδειο, με τη Μαρία Ναυπλιώτου, με τον τίτλο "Οπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα" και εκείνη με την Ελεονώρα Ζουγανέλη στο Ηρώδειο και τέλος το cd με τα ρεμιξ. Ακόμη ο Jean Paul Gautier είχε τη γενναιοδωρία να κάνει 1 t-shit και 1 μαρινιέρα αφιερωμένα στη Μελίνα και να τα δωρίσει στο Ίδρυμα. Όλα τα έσοδα θα πάνε στο Ίδρυμα, θα πωλούνται στα μουσεία και θα βγουν στην αγορά στις αρχές Μαίου».

«Η τελετή απονομής θα γίνει στις 7 στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη στη Πλάκα. Οι υποψήφιες είναι οι Λένα Δροσάκη, Ανθή Ευστρατιάδου, Ηλιάνα Μαυρομάτη και Ελίνα Ρίζου. Η επιτροπή συνεδριάζει μισή ώρα πριν απο την τελετή και επιλέγουν αυτή που θα βραβευτή ωστε να μην υπάρξει κάποια διαρροή. Η νικήτρια θα λάβει 3.000 ευρώ και την καρφίτσα της Μελίνας την οποία θα πάρει απο την περσινή και θα την κρατήσει ένα χρόνο μέχρι τα επόμενα βραβεία. Πριν και μετά την απονομή θα υπάρχει οπτικοακουστικό event».
Keywords
Τυχαία Θέματα