Μεταφέρονται οι σεισμοπαθείς

Στο κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise» αναμένεται να μεταφερθούν έως αύριο το βράδυ όσοι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς έχουν πληγεί από τους καταστροφικούς σεισμούς, καθώς αύριο το βράδυ θα αποχωρήσει από το νησί το δεύτερο καράβι.

Σημειώνεται ότι το κρουαζερόπλοιο θα μείνει στο νησι εως τις 10 Απριλίου καθως αυξάνεται ο αριθμός των αιτήσεων που καταθέτουν πολίτες για επιδότηση
ενοικίου, μετά και από την ολοκλήρωση του δευτεροβάθμιου έλεγχου.

«Από τα 2 χιλιάδες άτομα που φιλοξενούνται σημερα στα 2 καραβια, οι έχοντες πρόβλημα είναι 600» εκτίμησε ο Αντιπερειάρχης Κεφαλλονιάς-Ιθακης, Σωτήρης Κουρής μιλώντας στον σταθμό μας και στην Βαρβαρα Βιντζηλαιου.

Εν τω μεταξυ, μπόνους μορίων αναμένεται να πάρουν οι μαθητές από τη σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά, που θα συμμετάσχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα προσχωρήσει σε ρύθμιση, ώστε οι υποψήφιοι θα λάβουν πριμοδότηση μορίων κατά τα πρότυπα του συστήματος που ισχύει για τους υποψηφίους με σημαντικές αθλητικές διακρίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι μαθητές, μαζί με τους γονείς τους, είχαν υποβάλει αίτημα ώστε να υπάρξει μέριμνα καθώς στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαδρομής τους στην εκπαίδευση «αποσυντονίστηκαν» λόγω του σεισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα