Συνεδριάζουν για την Ουκρανία

«Μια Ουκρανία κυρίαρχη, ανεξάρτητη και σταθερή, προσανατολισμένη πλήρως προς τη δημοκρατία και την έννομη τάξη, αποτελεί κλειδί για την ευρωατλαντική ασφάλεια» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Άμυνας των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, οι οποίοι συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι οι σύμμαχοι συνεχίζουν να στηρίζουν την αρχή του

απαραβίαστου των ουκρανικών συνόρων της. Εν τω μεταξύ ένταση επικρατεί στην Κριμαία, όπου χιλιάδες φιλοδυτικοί διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους Τάταροι, εισέβαλαν στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Αυτόνομης αυτής Δημοκρατίας στη Νότια Ουκρανία, όπου κυριαρχεί το ρωσόφωνο στοιχείο.

Την ίδια ώρα, η Μόσχα εντείνει τα μέτρα ασφαλείας στις στρατιωτικές της εγκαταστάσεις του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία, ενώ νωρίτερα αίσθηση προκάλεσε η αιφνιδιαστική διαταγή του Βλαντίμιρ Πούτιν για άμεση διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων στο δυτικό τμήμα της Ρωσίας μέχρι τις 3 Μαρτίου.

Παράλληλα, οι νέες αρχές της Ουκρανίας ζήτησαν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συνδράμει στην προετοιμασία ενός προγράμματος βοήθειας, ενώ η κρατική ΒεΤεΜΠε, δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να χορηγεί νέα δάνεια στην Ουκρανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα