Μετά την αξιολόγηση η συζήτηση για το χρέος

Τη διαβεβαίωση ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεργαστεί με την Αθήνα στην προώθηση της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων, παρείχε η Κριστίν Λαγκάρντ, στον υπουργό Οικονομικών, στη συνάντησή τους στη Λίμα του Περού, σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΝΤ. Μετά την πρώτη αξιολόγηση και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα ξεκινήσει μια ουσιαστική
συζήτηση για το χρέος προκειμένου η Ελλάδα να αλλάξει σελίδα και να φανεί στην πράξη η έξοδος από την κρίση, δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, στο περιθώριο των επαφών του με Λαγκάρντ και Τόμσεν. Εν τω μεταξύ, στη Βουλή κατατίθεται το απόγευμα, το πολυνομοσχέδιο με τα 48 προαπαιτούμενα, στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου.

Στο στόχαστρο και οι μεγαλο-οφειλέτες, καθώς θα δουν τις δόσεις εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων να μειώνονται στις 60 από 100. Ο προσδιορισμός των δόσεων θα γίνεται εφεξής με βάση την συνολική περιουσία του οφειλέτη, ενώ προβλέπεται και το άνοιγμα των θυρίδων για όσους χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ.
Ανατροπές και στη φορολόγηση των αγροτών, οι οποίοι ετοιμάζονται να απαντήσουν με κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Βαρύς ο φορολογικός πέλεκυς στα ακίνητα, καθώς -μεταξύ των άλλων - από 2 έως 4% αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης των ενοικίων, με αναδρομική ισχύ από τις αρχές το έτους.

Εν τω μεταξύ, κοινή συνέντευξη Τύπου με θέμα την πορεία του ΕΣΠΑ, παραχωρούν το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και ο υφυπουργός Δημόσιων Επενδύσεων, Αλέξης Χαρίτσης. Αναμένεται να ανακοινώσουν τις τέσσερις πρώτες δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα θα δοθούν περί τα 350 εκατ. ευρώ, σε 5.000 επιχειρήσεις, και 2.800 πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα ενταχθούν σε πρόγραμμα ενίσχυσης της αυτο-απασχόλησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα