Μέρκελ: «Όχι» σε αναδιάρθρωση έως το 2013

Ο εκπρόσωπος της καγκελάριου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, βεβαίωσε, σήμερα, ότι "η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει γνώμη" και δεν πιστεύει ότι το ελληνικό εξωτερικό κρατικό χρέος θα αναδιαρθρωθεί με πρόωρο τρόπο, από χρηματαγορές, εντός ή εκτός της ΕΕ. "Στο θέμα αυτό, η κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει γνώμη", τόνισε στη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου σήμερα ο κ. Ζάιμπερτ.

Η γερμανική κυβέρνηση και παλαιότερα είχε ανακοινώσει ότι "δεν
θέτει επί τάπητος" την αναδιάρθρωση του εξωτερικού κρατικού χρέους της Ελλάδας, της οποίας το δημόσιο έλλειμμα πρόκειται να αναθεωρηθεί προς τα άνω.

"Οι Έλληνες ξεκίνησαν την εφαρμογή ενός φιλόδοξου και τολμηρού μεταρρυθμιστικού σχεδίου που υποστηρίζεται από εμάς", ανήγγειλαν ευρύ σχέδιο αποκρατικοποιήσεων, "που θα πρέπει να τους βοηθήσει να ανακτήσουν την υγεία της οικονομίας τους", επισήμανε ο ίδιος.

"Δεν υπάρχει, σήμερα, το εργαλείο γιά τέτοια αναδιάρθρωση", πρόσθεσε ο κ. Ζάιμπερτ, που επιχειρηματολόγησε ότι μηχανισμός γιά αναδιαρθρώσεις κρατικών χρεών θα ισχύσει μετά από το 2013 "με την πρωτοβουλία της Γερμανίας".
Keywords
Τυχαία Θέματα