Μέλη της Χεζμπολάχ δίνουν μάχη στην Κουσέιρ

Επίλεκτοι μαχητές της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, συμμάχου του συριακού καθεστώτος, δίνουν τη μάχη εναντίον των ανταρτών στη συριακή περιοχή της Κουσέιρ, στη μεθόριο με το Λίβανο, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Η Χεζμπολάχ είναι αυτή που διεξάγει τη μάχη του Κουσέιρ, με τις επίλεκτες δυνάμεις της», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

«Δεν πρόκειται απαραιτήτως για μαχητές που ήρθαν από το Λίβανο. Πρόκειται για μαχητές
της Χεζμπολάχ από τα σιιτικά χωριά της συριακής πλευράς που κατοικούνται από Λιβανέζους», διευκρίνισε.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη των μελών της Χεζμπολάχ, κατάφερε να ανακτήσει τον έλεγχο πολλών στρατηγικής σημασίας χωριών στην περιφέρεια της Κουσέιρ, στην κεντρική επαρχία Χομς, προκαλώντας φόβους στους αντάρτες ότι θα χάσουν αυτή την περιοχή την οποία ελέγχουν εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Οι μάχες συνεχίζονται στην ίδια περιφέρεια ανάμεσα σε αντάρτες από τη μια πλευρά και μαχητές της Χεζμπολάχ και συριακά στρατεύματα από την άλλη και έχουν σκοτωθεί δύο εξεγερμένοι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ θέλει πάση θυσία να ελέγξει ολόκληρη την περιοχή της Κουσέιρ, στην οδό που συνδέει τη Δαμασκό με την ακτή.

Η συριακή αντιπολίτευση κάλεσε χθες Κυριακή την Χεζμπολάχ «να αποσύρει αμέσως τις δυνάμεις της από το συριακό έδαφος», υποστηρίζοντας πως η εμπλοκή του σιιτικού κόμματος «θα μπορούσε να σύρει το Λίβανο και την περιοχή σε μια ανοικτή σύγκρουση με καταστροφικές συνέπειες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα