«Μεγίστης σημασίας» η αποφυγή χρεοκοπίας

Την αναγκαιότητα αποφυγής της χρεοκοπίας της Ελλάδας υπογράμμισε σε σημερινή της ομιλία η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, εξηγώντας πως οι συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης είναι απρόβλεπτες και εξαιρετικά επικίνδυνες δεδομένης της επίδρασης που θα είχε στις τράπεζες και την οικονομία της Ευρώπης. Είναι «μέγιστης σημασίας» να κρατήσουμε ενωμένη την ευρωζώνη, δήλωσε χαρακτηριστικά η
Γερμανίδα καγκελάριος στο πλαίσιο οικονομικού συνεδρίου που διοργάνωσε το κόμμα της. Παράλληλα, η Merkel εξήρε τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και τα μέτρα λιτότητας που έχει λάβει κατά τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα και κάλεσε την ευρωζώνη να στηρίξει την δημοσιονομική ενοποίηση και να τηρήσει τους κανόνες του ελλείμματος ώστε να βοηθήσει να διατηρηθεί η νομισματική ένωση.

Η ίδια, αντέκρουσε τις κριτικές που θέλουν την Γερμανία να πιέζει τις χώρες τις ευρωζώνης να προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις επειδή η ίδια παρουσιάζει ισχυρά μεγέθη. Αυτή η κριτική αποτελεί μια «πλήρη παρεξήγηση», σημείωσε η Merkel ενώ συνέχισε «Πρόκειται για το μέλλον της Ευρώπης».

Τα σχόλια της Γερμανίδας καγκελαρίου πραγματοποιήθηκαν λίγο πριν την συνάντησή της με τον πρόεδρο του Eurogroup Jean-Claude Juncker.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα