Μεγάλη έρευνα του «ΑΘΗΝΑ 9.84» για το Μνημόνιο

Επικαιροποιημένο, αναθεωρημένο, αναδιαρθρωμένο, επιμηκυμένο, μετράει ήδη ένα χρόνο στην πολιτική σκηνή, στη ζωή μας και την καθημερινότητά μας. Πώς ξεκίνησε, πώς εξελίχθηκε η υπόθεση του Μνημονίου και πού βρισκόμαστε τώρα;
Το μεγάλο αφιέρωμα του σταθμού μας θα παρουσιάζεται έως και την Παρασκευή 27/5, στην εκπομπή της Νόνης Καραγιάννη, «Αθήνα Σήμερα».
* Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ, μιλώντας στη Νόνη Καραγιάννη, μεταξύ άλλων, είπε:

«Η εκτίμησή μου είναι, ότι για μία σειρά από λόγους, κυρίως
γιατί χάθηκε ο πολύτιμος χρόνος -ο οποίος ήταν μεταρρυθμιστικός χρόνος, όλο αυτό το προηγούμενο έτος θα έπρεπε να ήταν-, έχει διαμορφωθεί μία πολύ δυσκολότερη κατάσταση σε όλα τα μέτωπα, από αυτή που βρισκόμασταν πέρυσι τέτοιο καιρό, που ήταν μία ήδη δύσκολη κατάσταση. Αυτό σημαίνει, ότι χρειάζονται πια πολύ γενναίες, πολύ τολμηρές, πολύ θαρραλέες, πολύ αποφασιστικές πολιτικές χειρονομίες, σε όλα τα επίπεδα. Και δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση, έτσι όπως είναι διαμορφωμένοι και οι κυβερνητικοί συσχετισμοί και οι εσωτερικοί συσχετισμοί στο κυβερνών κόμμα, μπορούν να δώσουν τις απαντήσεις, που πρέπει να δώσουν».

Και συνέχισε: «Υπάρχουν δύο επίπεδα λειτουργίας. Το ένα είναι η διαμόρφωση μίας νομοθετικής βάσης. Η διαμόρφωση, τελικά -αν θέλετε-, ενός πλαισίου, αλλά και συγκεκριμένων νομοθετημάτων τα οποία ρυθμίζουν ή κάνουν επιλογές, για το πώς μπορούν να πάνε τα πράγματα. Υπάρχει, όμως, και ένα δεύτερο μεγάλο ζήτημα, και αυτό είναι το ζήτημα της εκτέλεσης».

«Δεν είναι, λοιπόν, ζήτημα να συμφωνήσουμε ή να μη συμφωνήσουμε. Υπάρχει ένα κομμάτι, το αν συμφωνούμε σε μία ορισμένη κατεύθυνση. Υπάρχει και ένα δεύτερο κομμάτι, πολύ κρίσιμο, του πώς εκτελείται, με πόση επάρκεια, με πόση ακρίβεια, με πόση ταχύτητα εκτελείται αυτό το οποίο συμφωνήθηκε ή προβλέφθηκε σε ένα νόμο. Αυτό το εκτελεστικό κομμάτι, δεν μπορεί να το αφήσει κανείς έξω από τη συζήτηση», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

Σε άλλο σημείο είπε: «Το πρόβλημα με το κάθε δημοψήφισμα είναι η διατύπωση του ερωτήματος. Εγώ -ούτως ή άλλως-, είμαι σκεπτικός με το θεσμό των δημοψηφισμάτων, κυρίως γιατί θεωρώ ότι σύνθετα ζητήματα είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα απλοποιήσεις σε ένα "ναι" ή "όχι". Και θα μπορούσε να υπάρξει μια διατύπωση ενός ερωτήματος που θα καταλήγει στο "ναι" ή στο "όχι", σε μία τέτοια θέση, άλλα είναι προφανές ότι από πίσω θα πρέπει να υπάρχει μία εκτενέστατη επιχειρηματολογία, εξαιρετικά σύνθετη, και δεν είμαι βέβαιος, αν αυτό μπορεί επαρκώς να εξηγηθεί. Αντιθέτως, πιστεύω ότι σήμερα, εάν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες συνεννοήσεως, συνευθύνης, μπορούν να υπάρξουν απαντήσεις, οι οποίες θα προέλθουν μέσα και από την παρούσα Βουλή. Αυτό είναι κυρίως στο χέρι του πρωθυπουργού».
* Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, μιλώντας στη Νόνη Καραγιάννη και τον Τάσο Παππά, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Η δήλωσή μου χθες, ήταν από αυτές που εύκολα ερμηνεύονται, ακριβώς επειδή ήταν λιτή και σαφής, αιχμηρή βεβαίως, αλλά πολ
Keywords
Τυχαία Θέματα