«carpooling.gr» στον ΑΘΗΝΑ984

Πόσες φορές, κολλημένοι στην κίνηση, δεν έχουμε σκεφτεί πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν τα αυτοκίνητα μετέφεραν περισσότερα άτομα και όχι μόνο τον οδηγό, όπως συμβαίνει συνήθως; Λύση στο πρόβλημα επιχειρεί να δώσει το «Carpooling», που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια στη χώρα μας. Στην ιστοσελίδα «carpooling.gr», ενδιαφερόμενοι αναρτούν τον προορισμό τους και μοιράζονται όχημα και έξοδα, προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα της καθημερινής μετακίνησή τους, ή -γιατί όχι;- και των ταξιδίων που αδυνατούν να κάνουν με τη βενζίνη στα
ύψη ή ελλείψει αυτοκινήτου.

Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας «carpooling.gr», ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ, μίλησε σήμερα στην εκπομπή του «ΑΘΗΝΑ 9.84», «Καλημέρα Αθήνα», στις Νίκη Λυμπεράκη και Αγγελική Πανταλέων. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Είναι κάτι το οποίο δουλεύει γενικά στο εξωτερικό εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αποτελεί μια λύση για τους ανθρώπους σε επίπεδο οικονομικό, αλλά και σε θέματα περιβάλλοντος, για την καταπολέμηση της ρύπανσης, αλλά και σε επίπεδο -επίσης- πόλης, για τη μείωση του κυκλοφοριακού και διαφόρων άλλων προβλημάτων... Κατ' αρχήν, το carpooling, εκείνο το οποίο παρέχει, είναι το μέσο για να μπορέσουν δύο άνθρωποι να βρουν ότι ταιριάζουν οι διαδρομές τους και να συνταξιδέψουν. Από εκεί και πέρα, όλα τα υπόλοιπα αφήνονται στην ευχέρεια των συνταξιδιωτών».

Αγ. Πανταλέων: Βρίσκει ανταπόκριση το carpooling στην Αθήνα;

Γ. Σακελλάρης: «Βρίσκει ανταπόκριση. Από τότε που ξεκίνησε -εδώ και πέντε χρόνια περίπου-, γενικά ο κόσμος ο οποίος το χρησιμοποιεί, αυξάνεται όλο και περισσότερο. Ο κάθε άνθρωπος που μπαίνει στο carpooling, έχει το δικό του λόγο. Άλλοι μπαίνουν για να βρουν έναν συνεπιβάτη, για να μειώσει τα καθημερινά έξοδα από το σπίτι στη δουλειά. Άλλος μπαίνει, επειδή έχει κάποιου είδους περιβαλλοντική συνείδηση και θέλει να κάνει καλό στο περιβάλλον. Άλλοι μπαίνουν, γιατί αγαπούν την πόλη τους, την Αθήνα, και θέλουν να μειώσουν τη χρήση των αυτοκινήτων, να μην κυκλοφορούν στους δρόμους».

Ν. Λυμπεράκη: Κάνοντας χρήση του carpooling, πόσο εύκολο είναι να μπεις στο αυτοκίνητο ενός οδηγού, ο οποίος είναι άγνωστος; Τι εγγυήσεις μπορείς να έχεις για την ασφάλειά σου;

Γ. Σακελλάρης: «Σίγουρα το θέμα της ασφάλειας είναι κάτι το οποίο απασχολεί τον κόσμο. Οπότε και σε αυτό τον τομέα, εμείς, αυτό το οποίο μπορούμε να κάνουμε, είναι, να λέμε στους χρήστες του carpooling, ότι πριν γίνει ένα ταξίδι, να συναντήσει τον άλλο, να ανταλλάξει πληροφορίες και γενικά να υπάρχει μία αίσθηση ασφάλειας... Το carpooling, σε άλλες χώρες -στη Γερμανία, στην Αμερική-, δεν είναι απλώς μια ιδέα η οποία είναι όμορφη και καλό είναι να την έχουμε. Είναι ένα μέτρο το οποίο το παίρνουν οι κυβερνήσεις, οι πολιτείες, και το χρησιμοποιεί ο κόσμος κατά κόρον».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα