Με τη δύναμη της θέλησης στο Μαραθώνιο!

Το Αθλητικό Σωματείο Στίβου Τυφλών (Α.Σ.Σ.ΤΥ.) συμμετέχει για ακόμη μια χρονιά, με αμείωτο ενθουσιασμό και συγκίνηση στον Κλασσικό Μαραθώνιο με τους αθλητές-ριές του & τους συνοδούς τους.

Το τρίπτυχο Φειδιππίδης (Αθηναίος Υπερμαραθωνοδρόμος αθλητής και  Αγγελιοφόρος που αφού έτρεξε την απόσταση Μαραθώνας – Αθήνα μεταφέροντας το νικητήριο μήνυμα της Μάχης του Μαραθώνα (490 π.Χ.) στους Αθηναίους, ξεψύχησε.) – Σπύρος Λούης (Έλληνας Μαραθωνοδρόμος & εθνικός ήρωας που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Πρώτους

σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896) – Γρηγόρης Λαμπράκης (Έλληνας γιατρός και Βαλκανιονίκης αθλητής ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη» και που στις 21 Απριλίου 1963, αψηφώντας σχετική απαγόρευση της αστυνομίας, πραγματοποίησε την 1η Μαραθώνια πορεία Ειρήνης. Βάδισε το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μόνος του, εν μέσω απειλών, πριν τελικά συλληφθεί) θέλει να φέρνει για πάντα στις μνήμες των Ελλήνων αλλά και όλου του πλανήτη, την τεράστια δύναμη που κρύβει μέσα του ο Άνθρωπος, όταν πιστεύει σε κάποια ιδανικά και αγωνίζεται για να τα υπερασπιστεί.  

Το Α.Σ.Σ.ΤΥ. συμμετέχει με συνολικά 8 τυφλούς αθλητές-τριες και τους συνοδούς τους, 3 εκ των οποίων θα αγωνιστούν στο αγώνισμα του Μαραθωνίου.

Αναμφίβολα μια συμμετοχή με τη δική της ξεχωριστή σημασία και συμβολισμό...

Πηγή: pamesports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα