ΕΕ: Ιστότοπος για τα ζευγάρια

Ποιες είναι οι συνέπειες ενός γάμου στην Ιταλία, ενός διαζυγίου στη Σουηδία ή ενός θανάτου στην Πολωνία; Το Συμβούλιο Ευρωπαίων Συμβολαιογράφων δημιούργησε έναν ενιαίο ιστότοπο στο Ίντερνετ για τα δικαιώματα των ζευγαριών στις 27 χώρες της ΕΕ.

Διαθέσιμος σε 21 γλώσσες, ο ιστότοπος www.coupleseurope.eu επιδιώκει «να απαντήσει στην ανάγκη για νομική ασφάλεια των ζευγαριών στην Ευρώπη, οι μορφές των οποίων εξελίσσονται γρήγορα», εξηγεί σήμερα ο Τίλμαν Γκέτε, πρόεδρος του Συμβουλίου Συμβολαιογράφων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CNUE), που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα

με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία υποστηρίζει τον ιστότοπο, η ΕΕ αριθμεί 16 εκατομμύρια ζευγάρια τα μέλη των οποίων προέρχονται από διαφορετικές χώρες. Από τα 2,4 εκατομμύρια νέους γάμους που έγιναν το 2007 στην ΕΕ, το 13% ήταν μεταξύ προσώπων διαφορετικών εθνικοτήτων.

Πολλά από τα ζευγάρια αυτά διαθέτουν ακίνητα ή τραπεζικούς λογαριασμούς σε περισσότερες χώρες. «Αυτή τη στιγμή, τους είναι δύσκολο να ξέρουν ποιες είναι οι αρμόδιες δικαιοδοτικές αρχές και οι νομοθεσίες που ισχύουν για την κατάστασή τους και τα αγαθά τους. Οι κανόνες είναι πολύ διαφορετικοί από τη μια χώρα στην άλλη και δημιουργούν μερικές φορές συγκρούσεις», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Συμβολαιογράφων.

Πριν από τον εν λόγω ιστότοπο, είχε δημιουργηθεί ένας άλλος αφιερωμένος στο κληρονομικό δίκαιο στις χώρες της ΕΕ (www.successions-europe.eu), ο οποίος υποστηρίζεται επίσης από την ΕΕ και εγκαινιάσθηκε το Μάιο του 2010.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα