«Με τη δύναμη της Ελλάδας»

Για μία ακόμα φορά μας έκανε περήφανους ο Νίκος Κακλαμανάκης πραγματοποιόντας το διάπλου του αιγαίου με την ιστιοσανίδα του.

Ο Έλληνας Oλυμπιονίκης ξεκίνησε τον ταξίδι του το Σάββατο από την Άνδρο και το ολοκλήρωσε το βράδυ της Δευτέρας στην Κάρπαθο, περνώντας από τη Μύκονο, τη Δήλο,την Αμοργό  που είναι ηπατρίδα της γιαγιάς του,τη Δονούσα, τα Κουφονήσια και τη Τήλο.

Σε όλες τις στάσεις του έγινε έγινε δεκτός από πολύ κόσμο που τον χειροκρότησε για τη προσπάθειά του και στην Κάρπαθο είχε πολυωρες συναντησεις

με παιδακια στα σχολεια.

Πρόκειται για τη δεύτερη μαραθώνια διαδρομή που επέλεξε να κάνει ο 43χρονος ιστιοπλόος, αφού πριν από λίγα χρόνια είχε διαπλεύσει το Αιγαίο με τερματισμό στην Κρήτη τα τέλη Ιουλίου του 1997, με εκκίνηση από το Σούνιο, διανυκτέρευση στη Σαντορίνη και τερματισμό στο Ηράκλειο, συνοδευόμενος από φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Η  προσπάθειά του τότε έγινε με σκοπό να διαφημίσει τον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό και να προβάλει τη διεκδίκηση της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από την Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα