Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία

Εικοσιτετράωρη πανυγειονομική απεργία πραγματοποιούν σήμερα, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τη Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, οι Ομοσπονδίες των γιατρών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, στον ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία των Οδοντιάτρων, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο «διαλύει την περίθαλψη και θα προκαλέσει απερίγραπτα δεινά στους ασθενείς». Οι υγειονομικοί φορείς προγραμματίζουν συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο υπουργείο

Υγείας και πορεία στη Βουλή.

Εν τω μεταξύ, με ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων κορυφώνεται σήμερα, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Εν μέσω αντιδράσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και αιχμών για το εύρος και το περιεχόμενο των επιχειρούμενων μεταρρυθμίσεων, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτικό καιροσκοπισμό».

Η αξιωματική αντιπολίτευση διεμήνυσε ότι «δεν πρόκειται να αφήσουμε την κυβέρνηση και τον υπουργό, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των γνωστών χρόνιων προβλημάτων της πρωτοβάθμιας φροντίδας που δημιούργησαν αλληλοδιάδοχα οι κυβερνητικοί εταίροι, να επιβάλλει μια ψευδεπίγραφη μεταρρύθμιση».

Έντονη κριτική, ακόμη και από βουλευτές της συμπολίτευσης. «Δεν αρμόζει σε δημοκρατίες δυτικού τύπου αυτό το νομοσχέδιο, είναι για άλλες δημοκρατίες», επισήμανε ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης, Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο δημιουργίας μονοπωλίων στον τομέα των διαγνωστικών εργαστηρίων.

Την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να καταψηφίσει το σχέδιο νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ανακοίνωσε χθες ο Φώτης Κουβέλης, λέγοντας πως το σχέδιο νόμου λειτουργεί διαλυτικά για τις υπάρχουσες υπηρεσίες και υπονομεύει τις όποιες μεταρρυθμιστικές προοπτικές».

Keywords
Τυχαία Θέματα