«Ηθική και όχι μόνο πολιτική υποχρέωση»

Την ανάγκη σωστού συντονισμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της σεισμόπληκτης Κεφαλλονιάς υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την έναρξη της ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης. Όπως είπε, το νησί περνάει μια επώδυνη δοκιμασία και «πρέπει πρώτα να προστατεύσουμε πάνω από όλα τους ανθρώπους και να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση γιατί είναι και ηθική και όχι μόνο πολιτική υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους

μας». Σε δηλώσεις του από το νησί όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης έκανε γνωστό, ότι με απόφαση του πρωθυπουργού πως οι κάτοικοι δεν θα πληρώσουν το «χαράτσι» του 2014.

Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο για τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπουργείων.

Την ανάγκη επούλωσης των πληγών από τις σεισμικές δονήσεις στην Κεφαλονιά επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά την ενημέρωση που είχε στο Αργοστόλι από τους επικεφαλής της περιφέρειας. Ακολούθως, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Ληξούρι απ όπου αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις.

Συγκέντρωση τροφίμων για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς ξεκινά την προσεχή Δευτέρα, ο Δήμος Αθηναίων όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Καμίνης, μέσω του λογαριασμού του στο twitter. Αυτό αποφάσισε η κίνηση των πέντε δημάρχων η οποία συγκροτήθηκε σήμερα στην Πάτρα.

Παράλληλα θα συγκεντρωθούν τρόφιμα στα δημαρχεία Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Βόλου και Ιωαννίνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα