Με κοστολογημένες προτάσεις στο Eurogroup

Οι προτάσεις για μεταρρυθμίσεις που θα τεθούν από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας, απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, στο υπουργείο Οικονομικών, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη. Όπως ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, «ο υπουργός Οικονομικών θα πάει στο Eurogroup με συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις που προάγουν την αποτελεσματικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη στον τομέα
της οικονομίας». Ερωτηθείς εάν οι συγκεκριμένες προτάσεις αφορούν στα υπό κατάρτιση νομοσχέδια, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε ότι «θα είναι και καινούργια πράγματα».

Πρόσθεσε δε, ότι «η κυβέρνηση έχει το δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Είναι ένα ευρύ πεδίο που έχει και το δικό μας πρόγραμμα και τη συμφωνία με τους θεσμούς. Η συμφωνία είναι υποσύνολο στο πρόγραμμα της κυβέρνησης».

«Υπάρχουν εναλλακτικές για αντιμετώπιση του θέματος της ρευστότητας τον Μάρτιο», τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, ενώ η κυβέρνηση διαψεύδει την είδηση ότι έρχονται εντός της εβδομάδας τα κλιμάκια της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.
Keywords
Τυχαία Θέματα