Νικήτρια (2-1) στη... Brazil

Στην πτήση για το Ρεσίφε της Βραζιλίας επιβιβάζεται σε λίγη ώρα η Εθνική μας ομάδα. Και σε αυτό το ταξίδι για το Μουντιάλ πηγαίνει... νικήτρια, καθώς επικράτησε με 2-1 της Βολιβίας στο τελευταίο φιλικό τεστ πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος μπροστά σε 7.000 ομογενείς που βρέθηκαν στο Νιού Τζέρσι, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο προηγήθηκε 2-0 με τα γκολ των Κονέ (21΄), Κατσουράνη

(53΄) και έδειξε να έχει βρει τα πατήματα της την κατάλληλη στιγμή. Μείωσε ο Καρντόσο (70’) για την Βολιβία, σε ένα γκολ που φέρει μεγάλη ευθύνη ο Καρνέζης.

Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν εμφανέστατη από την αρχή του αγώνα. Η Εθνική μας, η οποία παρατάχθηκε με ένα σύστημα 4-2-3-1 και τον Κονέ να κάνει παιχνίδι πίσω από τον Γκέκα, απείλησε κυρίως από τα αριστερά, αλλά το γκολ ήρθε από τα δεξιά. Ο Σαλπιγγίδης δεν παράτησε μία... χαμένη μπαλιά, την πρόλαβε, έβγαλε την σέντρα και ο Κονέ με καρφωτή κεφαλιά στο 21’ «έγραψε» το 1-0, σημειώνοντας το πρώτο του τέρμα με την Εθνική. Νωρίτερα, στο 12’, ο Σαμαράς έκανε το γύρισμα στον Γκέκα, αλλά το πλασέ του από τα 5 μέτρα ήταν άστοχο, ενώ στο 19’ το βολέ που επιχείρησε ο ίδιος παίκτης από την σέντρα του Σαμαρά ήταν πολύ άστοχο.

Στο ίδιο διάστημα, οι Βολιβιανοί έδειξαν πως δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και έκαναν πολλά λάθη. Στη μοναδική φάση που φάνηκαν απειλητικοί ήταν στο 24’, όταν ο Μορένο έπιασε την γυριστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, με τον Καρνέζη να ελέγχει την πορεία της.

Η Βολιβία απείλησε πρώτη με το σουτ του Μορένο στο 49’ (τον άφησαν να κάνει κίνηση και να σουτάρει, αλλά ο Καρνέζης μπλόκαρε), αλλά η Εθνική μας σημείωσε και δεύτερο γκολ στην... αστεία άμυνα των Βολιβιανών. Ο Χολέμπας εκτέλεσε κόρνερ στο 54’ και ο Κατσουράνης με γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία για το 2-0. Νωρίτερα, στο 50’, ο Κινιόνεζ έπεσε και μάζεψε την μπάλα από το γύρισμα του Σαμαρά, προτού σκοράρει σε κενή εστία ο Γκέκας. Η Βολιβία θα μπορούσε να μειώσει στο 58’, όταν ο Μορένο βγήκε τετ α τετ από το τραγικό λάθος του Κατσουράνη, αλλά πλάσαρε άουτ.

Ακολούθως, ο Φερνάντο Σάντος έκανε τρεις αλλαγές (μέσα Ταχτσίδης, Καραγκούνης, Φετφατζίδης), με τον Βύντρα να πηγαίνει δεξί μπακ, τον Κατσουράνη να γυρίζει στόπερ και τον Ταχτσίδη. Την ίδια ώρα, στο 61’, ο Γκέκας έχανε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία (η δεύτερη, μιας και μία ακόμα που είχε στο 51’ όταν αστόχησε σε κενή εστία, δεν μέτρησε αφού ήταν οφσάιντ), όταν πλάσαρε τον Κινιόνεζ σε τετ α τετ, αλλά ο πορτιέρο της Βολιβίας απέκρουσε με τα πόδια.

Η Βολιβία μείωσε σε 2-1 στο 70’. Ο Καρντόσο βρήκε χώρο, σούταρε έξω από την περιοχή, ο Καρνέζης έκανε λάθος υπολογισμό και η μπάλα πήγε κάτω από το σώμα του και ακολούθως στα δίχτυα.

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και έτσι η Εθνική μας νίκησε 2-1 την Βολιβία. Τελευταία καλή στιγμή σημειώθηκε στο 83’, όταν ο Καραγκούνης βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, έπιασε το σουτ αλλά (δεν ήταν δυνατό) κατέληξε άουτ, ενώ στο 89’ ο Φετφατζίδης έκανε ωραία ενέργεια και πάσα στον Χριστοδουλόπουλο, αλλά ο τελευταίος αντί να πλασάρει με τη μία μέσα από την περιοχή, έκανε κοντρόλ και ακολούθως έχασε την μπάλα.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης (59’ Ταχτσίδης), Μόρας, Μανωλάς (46’ Βύντρα), Χολέμπας, Μανιάτης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (59’ Φετφατζίδης), Κονέ (59’ Καραγκούνης), Σαμαράς (78’ Χριστοδουλόπουλος), Γκέκας (65’ Μήτρογλου).

ΒΟΛΙΒΙΑ: Κινιόνεζ, Ραλντές, Εγκινό, Γκουτιέρεζ (85’ Ζεντένο), Μπεχαράνο Μάρβιν, Μελεάν (61’ Μπεχαράνο Ντάνι), Μόχικα (46’ Καρντόσο), Τσουμασέρο (68’ Μιράντα), Μπεχαράνο Ντιέγκο (79’ Αρασκάιτα), Μορένο, Άρτσε (83’ Πένα).

Keywords
Τυχαία Θέματα