Με 155 υπέρ και 56 κατά ψήφισαν την χρηματοδότηση

Με ηχηρές απουσίες και βουλευτές των δυο μεγάλων κομμάτων να καταψηφίζουν, ψηφίστηκε με ονομαστική ψηφοφορία στην Βουλή η τροπολογία, που αφορά την κρατική επιχορήγηση προς τα κόμματα ύψους 30 εκατ. ευρώ. Εκτός από τις αρκετές ηχηρές απουσίες βουλευτών από τα δύο μεγάλα κόμματα, όπως του Γιάννη Ραγκούση και του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι στη ρύθμιση ψήφισαν οι βουλευτές

του ΠΑΣΟΚ, Αννα Νταλάρα, Ολγα Ρεντάρη - Τέντε και Γιώργος - Ερνέστος Χαραλαμπόπουλος. Νωρίτερα, ο Γ. Ραγκούσης είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει την τροπολογία και ότι είναι στην διάθεση του πρωθυπουργού η παραίτηση του.
«Δεν είχα καμία πρεμούρα να καταθέσω τροπολογία για την επιχορήγηση των κομμάτων. Σκέφτηκα όμως την πολιτική ανωμαλία που θα δημιουργούσε η μη υπογραφή της» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Γιαννίτσης, ο οποίος κατήγγειλε τους επικριτές του για αντιφάσεις.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα μια προσωπική επίθεση από τον κ. Πάνο Καμμένο που έσπευσε να επισημάνει ότι ο κ. Γιαννίτσης δεν είναι εκλεγμένος υπουργός.

«Άκουσα το μη εκλεγμένος υπουργός. Σας παρακαλώ να σεβαστείτε το Σύνταγμα γιατί εγώ σέβομαι το Σύνταγμα» είπε ο υπουργός κάνοντας γνωστό ότι το υπουργείο Οικονομικών ήταν το επισπεύδον υπουργείο για την προώθηση της τροπολογίας, εκείνος τη συνυπόγραψε και βεβαίως αναλαμβάνει και την ευθύνη του συνυπογράφοντος.

«Δεν διευκρινίστηκε όμως ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι πρόσθετη επιχορήγηση» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, έσπευσε όμως ταυτόχρονα να σημειώσει την ανάγκη τα κόμματα να ξεπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
«Θα ζητήσουμε από τον λαό να σας διώξει και τα κόμματα της μεταπολίτευσης να αντικατασταθούν από νέες δυνάμεις» είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, καταγγέλλοντας από το βήμα της Βουλής την τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης αναφέρθηκε στην τροπολογία κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι «απέτυχαν στη διαχείριση των οικονομικών τους και τώρα ζητάνε να βάλουν και πάλι χέρι στα κρατικά ταμεία και να βάλει πάλι το χέρι στην τσέπη ο φορολογούμενος, για να πληρώσουν τα κόμματα κάποια κανάλια, ανώνυμα blogs και μαϊμού δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών».

Αντισυνταγματική χαρακτήρισε την τροπολογία η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σε συνέντευξη τύπου επιτέθηκε στις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. «Αν ψηφιστεί η τροπολογία ρύθμισης των δανείων των κομμάτων, η ΔΗΣΥ θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη στηριζόμενη στην αντισυνταγματικότητα.», έγραψε στο twitter της η Ντόρα Μπακογιάννη.

Keywords
Τυχαία Θέματα