Μακελειό στο Κάιρο

Είκοσι δύο νεκροί από συγκρούσεις οπαδών και της αστυνομίας έξω από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο βορειοανατολικό Κάιρο όπως ανακοίνωσε το γραφείο της εισαγγελίας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τα περισσότερα από τα θύματα ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους να διαφύγουν άτακτα από την περιοχή του γηπέδου, εξ αιτίας των δακρυγόνων που εκτόξευσε εναντίον τους η αστυνομία.

Όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Ρόιτερς η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να διαλύσει το πλήθος των οπαδών που προσπαθούσε να εισέλθει στο γήπεδο χωρίς να διαθέτει

εισιτήριο. Όμως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου για τον αγώνα αυτόν είχαν εκδοθεί μόλις 10.000 εισιτήρια τα οποία εξαντλήθηκαν γρήγορα με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός φιλάθλων να μην μπορεί να εισέλθει στο γήπεδο.

Η προγραμματισμένη συνάντηση της ποδοσφαιρικής ομάδας Ζάμαλεκ με την ομάδα Ενμπί θα ήταν η πρώτη από το 2012 η οποία θα διεξαγόταν ενώπιον κοινού και όχι κεκλεισμένων των θυρών όπως συμβαίνει στους περισσότερους ποδοσφαιρικούς αγώνες στην Αίγυπτο μετά τις φονικές συγκρούσεις που είχαν σημειωθεί το 2012 σ' ένα άλλο γήπεδο στο Πορτ-Σάιντ.

Το Φεβρουάριο του 2012 στο Πορτ-Σάιντ, στο τέλος μιας ποδοσφαιρικής συνάντησης ανάμεσα στην τοπική ομάδα Αλ-Μάσρι και την δημοφιλέστερη αιγυπτιακή ομάδα την Αλ-Άχλι του Καΐρου, οπαδοί της Αλ-Μάσρι είχαν επιτεθεί σε οπαδούς της αντίπαλης ομάδας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 74 άνθρωποι ενώ οι τραυματίες ανήλθαν σε εκατοντάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα